Αναζητούνται ενδιαφερόμενοι για το λιομάζωμα από αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας

Αναζητούνται ενδιαφερόμενοι για το λιομάζωμα από αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας

Πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την περισυλλογή φέτος του ελαιοκάρπου στους κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους Αρχαίας Μεσσήνης, Ανακτόρου Νέστορος, Περιστεριάς, Άνθειας, Στρεφίου, Διοδίων, Καρποφόρας και Ίκλαινας προκήρυξε η Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν με σφραγισμένες προσφορές ενώπιον των ενδιαφερομένων, στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, από τριμελή επιτροπή.
Στους διαγωνισμούς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι δημόσιοι υπάλληλοι εν ενεργεία, καθώς και οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν για τους αρχαιολογικούς χώρους προτίμησής τους, με σχετική αίτηση στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας, την πλειοδοτική τους προσφορά σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «Οικονομική Προσφορά», στην οποία θα αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς το ποσοστό επί τοις εκατό (%) επί της αξίας του ελαιολάδου που θα παραχθεί (χωρίς το ΦΠΑ), η οποία θα είναι τουλάχιστον 35% επί της αξίας του ελαιολάδου που θα παραχθεί (χωρίς το ΦΠΑ).
Το χρηματικό ποσό που θα προκύψει από την προσφορά του πλειοδότη για πώληση ελαιολάδου θα κατατεθεί υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.
Ο πλειοδότης που θα ανακηρυχτεί για τον κάθε αρχαιολογικό χώρο οφείλει, κατά την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού, να καταθέσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, ύψους 50 ευρώ.
Οι εργασίες θα εκτελούνται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και θα περιλαμβάνουν: την περισυλλογή του ελαιοκάρπου, το απαιτούμενο κλάδεμα των ελαιόδεντρων, την άμεση απομάκρυνση των προϊόντων κλαδέματος από τον αρχαιολογικό χώρο και την έκθλιψη του ελαιοκάρπου.
Β.Β.