Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου για σχόλιο του «Θάρρους»

Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου για σχόλιο του «Θάρρους»

Με έκπληξη διάβασα το από 23-11-2016 ανυπόστατο και απαράδεκτο δημοσίευμα με τίτλο «Μετακομίσεις, κατεδαφίσεις…» στον ιστότοπο της εφημερίδας σας, στο οποίο αναφέρεται ότι δήθεν, «λόγω της πολιτικής μου φιλίας με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, “μετακομίζω” στη Νέα Δημοκρατία».

Με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδω το ψευδέστατο και συκοφαντικό περιεχόμενό του, που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Εάν η εφημερίδα σας και ο υπογράφων “Α.Π.” δημοσιογράφος τηρούσε την ελάχιστη δημοσιογραφική δεοντολογία, αν μη τι άλλο, όφειλε, αντί να αναμεταδίδει καφενειακού τύπου κουτσομπολιά, να με είχε καλέσει για να διασταυρώσει την υποτιθέμενη “πληροφορία” του.
Αντ’ αυτού επιλέξατε να το αναμεταδώσετε χωρίς καμία διασταύρωση, κάτι το οποίο εύλογα θα δημιουργούσε σε κάθε αναγνώστη την υπόνοια ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα υπηρετεί αλλότριες μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Με την παρούσα απάντησή μου, η οποία φέρει και το χαρακτήρα εξωδίκου δηλώσεώς μου, σας καλώ: πρώτον, να ανασκευάσετε άμεσα το ψευδές και συκοφαντκό δημοσίευμά σας, το οποίο πλήττει με βάναυσο τρόπο την τιμή και την προσωπικότητά μου, δεύτερον, να δημοσιεύσετε άμεσα τόσο στον ιστότοπο όσο και την εφημερίδα σας αυτούσια και ολόκληρη την απάντησή μου και ρητά αναφέρω ότι επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου, ειδικά εάν δε συμμορφωθείτε σε αυτή.
Δεν έχω δώσει ποτέ το δικαίωμα σε κανέναν με βάση την πολιτική μου διαδρομή να έχει ισχυρισμούς για οποιαδήποτε πολιτική μου μετατόπιση. Στον πολιτικό μου χώρο, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, πάντα ήμουν στην πρώτη γραμμή, ιδίως στα δύσκολα, και έχω αποδείξει ότι, αν μη τι άλλο, είμαι σταθερή στις αρχές και στις αξίες μου, στα πολιτικά πιστεύω μου και στον πολιτικό χώρο που υπηρέτησα και συνεχίζω να υπηρετώ σε όλη μου την πορεία. Προφανώς αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν πειράζει, θα τους περάσει…
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου