Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις χθες στην Καλαμάτα

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις χθες στην Καλαμάτα

Δύο συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν χθες στην Καλαμάτα με αφορμή την πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Το πρώτο έγινε έξω από το κτήριο του Διοικητηρίου. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης, της δωρεάν Παιδείας και κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Το κεντρικό πανό του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για εργασιακό μεσαίωνα κυβέρνησης Ευρωπαϊκή Ένωση – ΔΝΤ.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτυρήθηκαν για τις νέες περικοπές σε εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα που ετοιμάζουν κυβέρνηση – δανειστές και θα έχουν ως αιχμές την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, τη διεύρυνση και γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας.
Από την άλλη πλευρά, στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή συνταξιούχων και του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ, το κεντρικό σύνθημα ήταν ότι η λαίλαπα δε θα σταματήσει, εάν οι εργαζόμενοι δεν αντιδράσουν και δεν μπουν στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία 23 Μάρτη και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.
Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, στη χθεσινή απεργία η συμμετοχή των υπαλλήλων του Δήμου ήταν η εξής:
•Από τους 405 υπηρετούντες υπαλλήλους του Δήμου έκαναν απεργία οι 68, δηλαδή ποσοστό 16,80%
•Από τους 10 υπαλλήλους του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας έκανε απεργία ένας, δηλαδή ποσοστό 10%
•Δεν έκανε απεργία κανείς από τους 3 υπαλλήλους στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας και κανείς από τους 13 υπαλλήλους της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις»
•Ουδείς των 5 υπαλλήλων της Διοκλής ΑΕ και των 7 υπαλλήλων της ΒιΣφαΚα ΑΕ έκανε απεργία.
Α.Π.