Μαρία Σπυράκη: «Εκλογές το συντομότερο – Ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα στην αβεβαιότητα»

Μαρία Σπυράκη: «Εκλογές το συντομότερο – Ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα στην αβεβαιότητα»

Κομματική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, που θύμιζε ακόμα και προεκλογική συγκέντρωση, ακολούθησε την τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα.
Δυναμικό ήταν το «παρών» και των «Νεοδημοκρατών», που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του Πνευματικού για να ακούσουν την πολιτική ομιλία της ευρωβουλευτού του κόμματος Μαρίας Σπυράκη, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, Κώστα Δέρβου.
 
Νατάσσα Κυριακοπούλου
Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, Νατάσσα Κυριακοπούλου, τόνισε ότι τα νέα γραφεία αποτελούν χώρο πολιτικής έκφρασης και εφαλτήριο αγώνων. Επιτέθηκε δε στην κυβερνητική πολιτική, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαπάτησε τον κόσμο και οδήγησε τη χώρα ξανά σε ύφεση, προσθέτοντας ότι καθήκον της Νέας Δημοκρατίας είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους πολίτες, ως προϋπόθεση για να επιτευχθεί και η «Συμφωνία Αλήθειας» προς τον ελληνικό λαό, του Κυριάκου Μητσοτάκη, που σύντομα θα κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα.
Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό της και πριν καλέσει στο «βήμα» τη Μαρία Σπυράκη, η Νατάσσα Κυριακοπούλου απηύθυνε κάλεσμα νίκης, για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, στις σημερινές εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
 
Μαρία Σπυράκη
Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, στο ξεκίνημα της ομιλίας της εξήρε το έργο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να τον ευγνωμονεί που την κράτησε όρθια υπό αντίξοες συνθήκες και προσθέτοντας ότι όλοι πλέον οι Έλληνες, ανεξαρτήτως ηλικίας, το αναγνωρίζουν. Εξέφρασε, δε, τη σιγουριά της ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει το έργο του Αντώνη Σαμαρά και θα πάει τη χώρα ακόμα πιο ψηλά.
Στη συνέχεια επιτέθηκε στη σημερινή κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι έχει βυθίσει τη χώρα σε όλους τους τομείς, την έχει εγκλωβίσει στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, εκφράζοντας και την αγωνία της για το τι θα συμβεί το 2018, όταν θα πρέπει να είναι έτοιμη να απευθυνθεί στις αγορές.
Η κα Σπυράκη υπογράμμισε ότι, για να χρηματοδοτήσουν οι αγορές την Ελλάδα, θα πρέπει η χώρα να τραβήξει ξένες επενδύσεις, κάτι που υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει. Επίσης, ανέφερε τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι επανέρχεται προς συζήτηση η πρόταση Σόιμπλε για μια προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε.
Η λύση σε όλα τα παραπάνω, υπογράμμισε η Μαρία Σπυράκη, είναι οι εκλογές, ώστε να έρθει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, το συντομότερο. Η πρωθυπουργία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προεξοφλημένη, σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι προεξοφλημένη η θέση στην οποία θα βρίσκεται η χώρα, γι’ αυτό και επέμεινε ότι οι εκλογές δεν πρέπει να καθυστερήσουν.
Κλείνοντας την ομιλία της αναφέρθηκε στη «Συμφωνία Αλήθειας» που προτείνει στους Έλληνες πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια συμφωνία που προβλέπει τη μείωση των φόρων, με μια αποφασιστική και κοστολογημένη μείωση του κράτους και μια σοβαρή και καλά δομημένη κοινωνική πολιτική.
 
Παρουσίες
Εκτός των προαναφερθέντων, το «παρών» στην ομιλία της κας Σπυράκη έδωσαν ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής της Ν.Δ. στη Μεσσηνία Μίλτος Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Π. Νίκας, Τριφυλίας Π. Κατσίβελας και Οιχαλίας Α. Σταθόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος, ο γραμματέας Οργανωτικού Π. Σπανάκης, καθώς και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μεσσήνιος στην καταγωγή, Θανάσης Νέζης.
Με το τέλος της ομιλίας ακολούθησε λιτή δεξίωση στο «φουαγιέ» του Πνευματικού Κέντρου.

Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας