Περιμετρικός: Οι υπουργοί επιθεώρησαν, ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει (φωτογραφίες)

Περιμετρικός: Οι υπουργοί επιθεώρησαν,  ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει (φωτογραφίες)

Το… τσεκ της τριπλής υπουργικής επιθεώρησης πέρασε χθες το μεσημέρι ο περιμετρικός δρόμος της Καλαμάτας, η κορδέλα του οποίου όμως δεν μπορεί να κοπεί από υπουργικά χέρια, αλλά από πρωθυπουργικά. Όπως ανακοινώθηκε δια στόματος Σπίρτζη, τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εντός Δεκεμβρίου.
Χθες το μεσημέρι, το έργο επιθεώρησαν οι υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Επικρατείας Χριστόφορος Βερναδάκης και Οικονομίας – Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με τεχνικούς, αλλά και παρουσία του πρόεδρου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδα Μπόμπολα. Στην επιθεώρηση παρευρέθησαν ακόμη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και πολλοί αυτοδιοικητικοί.
Το υπουργικό κλιμάκιο συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, αλλά και ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Κατασκευών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης, Γιάννης Καρνέσης.
 
Δηλώσεις Σπίρτζη
Σε δηλώσεις του, έπειτα από μια οδική επίσκεψη στο έργο, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται τα έργα στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα: «Με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου μέσα στο Δεκέμβριο θα γίνουν τα εγκαίνια και θα παραδοθεί όλος ο δρόμος σε κυκλοφορία στους πολίτες. Πιστεύουμε ότι έγινε πάρα πολλή δουλειά αυτούς τους μήνες για να παραδοθεί το έργο. Έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της σύμβασης και η ολοκλήρωσή του αποτελεί μια δικαίωση για όλους μας, παρότι θα θέλαμε να έχουμε παραλάβει ένα έργο στην εξέλιξή του με άλλες συμβάσεις, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τους όρους χρησιμοποίησής του από τους πολίτες. Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν όλες οι παραχωρήσεις να έχουν συμβάσεις που δεν ήταν υπέρ του συμφέροντος του πολίτη. Δε σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε για να έχουμε αναλογικά διόδια σε όλους τους αυτοκινητόδρομους την επόμενη χρονιά και για να ολοκληρώσουμε τις υποδομές της χώρας».

Της Βίκυς Βετουλάκη