Δήμαρχε, είναι η τρίτη χρονιά της δημαρχοντίας σας και τα προβλήματα στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά υπάρχουν και η ρύπανση από τα πυρηνοελαιουργεία αυξάνεται.
Όλοι διαβάσαμε το αποτέλεσμα της έρευνας του Δημόκριτου το Μάιο, που αναφέρει ότι η ρύπανση στο περιβάλλον είναι εννέα φορές πάνω από το όριο. Έχει αναφερθεί πολλάκις από έρευνες που έχουν γίνει παγκοσμίως ότι η ρύπανση προκαλεί στον άνθρωπο αναπνευστικά προβλήματα, πονοκεφάλους, ζαλάδες εγκεφαλικά, εμφράγματα, καρκίνο, ανεβάζει επικίνδυνα την αρτηριακή πίεση.
Ακούσαμε, δε, τον υπουργό Περιβάλλοντος, σε επίσκεψη που είχε κάνει τον Απρίλιο, να λέει «εγώ δεν μπορώ να ζήσω μισή ώρα βλέποντας τα φουγάρα των πυρηνοελαιουργείων με τους μαύρους καπνούς».
Τι κάνουμε, δήμαρχε; Γιατί δεν παίρνετε την υπόθεση πάνω σας, όπως έχουν κάνει και άλλοι συνάδελφοί σας για την προστασία των δημοτών τους;
Το είχε κάνει και ο τέως δήμαρχος Καλαμάτας Γ. Κουτσούλης. Όταν πνιγόταν η Καλαμάτα από τα σκουπίδια, πήρε τη λύση στα χέρια του. Πήγε Αυτόφωρο, αλλά το πρόβλημα λύθηκε.
Ευθύνες υπάρχουν παντού, ξεκινούν από παλιά, όταν ο Δήμος Μελιγαλά και η Νομαρχία ήσαν παρατηρητές στη λειτουργία της ΒΙ.ΠΕ.
Τώρα, όμως, που το πρόβλημα μεγάλωσε, και αναδείχθηκε ότι είναι πολύ σοβαρό, τι κάνουν αντιπεριφερειάρχης, περιφερειάρχης και κυβέρνηση;
Δήμαρχε, μπες μπροστά για δυναμικές κινητοποιήσεις, γιατί κάθε λεπτό που περνά είναι εις βάρος της υγείας μας.
Πολίτης Δήμου Οιχαλίας
Πυρηνοελαιουργεία: Δήμαρχε, μπες μπροστά για δυναμικές κινητοποιήσεις
Δείτε επίσης.
Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας: Κάθε βροχή αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος
Εξαπάτησαν 41χρονη με πρόσχημα το επίδομα παιδιού
Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν Βουλή και Γερουσία – Οι ρωγμές στην εκλογική συμμαχία του Τραμπ και οι ανατροπές στο Κογκρέσο
Καλαμάτα ’80: Δοκιμασία στην Κρήτη σήμερα για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ
Ξεσηκωμός στην Καλαμάτα για το γειτονικό ντέρμπι με τον Αστέρα Τρίπολης
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ
Πριν 94 χρόνια
Μοχλός στη συνεργασία τουριστικού και αγροτικού τομέα της Μεσσηνίας η «πράσινη ανάπτυξη»
Τοπικά 04.11.2026, 13:58
Κοινόχρηστα ηλεκτρικά πατίνια ξανά στην Καλαμάτα
Τοπικά 04.11.2026, 12:01
Δήμος Μεσσήνης: Εθιμοτυπική επίσκεψη από ΚΕΔΕ
Τοπικά 04.11.2026, 10:30
Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας
Τοπικά 04.11.2026, 08:15
Πολιτικές εκτιμήσεις της επίσκεψης…
Τοπικά 04.11.2026, 07:59
Ο καιρός σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα
Φόρτωση…



