Πυρηνοελαιουργεία: Δήμαρχε, μπες μπροστά για δυναμικές κινητοποιήσεις

Πυρηνοελαιουργεία: Δήμαρχε, μπες  μπροστά για δυναμικές κινητοποιήσεις

Δήμαρχε, είναι η τρίτη χρονιά της δημαρχοντίας σας και τα προβλήματα στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά υπάρχουν και η ρύπανση από τα πυρηνοελαιουργεία αυξάνεται. 
Όλοι διαβάσαμε το αποτέλεσμα της έρευνας του Δημόκριτου το Μάιο, που αναφέρει ότι η ρύπανση στο περιβάλλον είναι εννέα φορές πάνω από το όριο. Έχει αναφερθεί πολλάκις από έρευνες που έχουν γίνει παγκοσμίως ότι η ρύπανση προκαλεί στον άνθρωπο αναπνευστικά προβλήματα, πονοκεφάλους, ζαλάδες εγκεφαλικά, εμφράγματα, καρκίνο, ανεβάζει επικίνδυνα την αρτηριακή πίεση. 
Ακούσαμε, δε, τον υπουργό Περιβάλλοντος, σε επίσκεψη που είχε κάνει τον Απρίλιο, να λέει «εγώ δεν μπορώ να ζήσω μισή ώρα βλέποντας τα φουγάρα των πυρηνοελαιουργείων με τους μαύρους καπνούς». 
Τι κάνουμε, δήμαρχε; Γιατί δεν παίρνετε την υπόθεση πάνω σας, όπως έχουν κάνει και άλλοι συνάδελφοί σας για την προστασία των δημοτών τους; 
Το είχε κάνει και ο τέως δήμαρχος Καλαμάτας Γ. Κουτσούλης. Όταν πνιγόταν η Καλαμάτα από τα σκουπίδια, πήρε τη λύση στα χέρια του. Πήγε Αυτόφωρο, αλλά το πρόβλημα λύθηκε. 
Ευθύνες υπάρχουν παντού, ξεκινούν από παλιά, όταν ο Δήμος Μελιγαλά και η Νομαρχία ήσαν παρατηρητές στη λειτουργία της ΒΙ.ΠΕ. 
Τώρα, όμως, που το πρόβλημα μεγάλωσε, και αναδείχθηκε ότι είναι πολύ σοβαρό, τι κάνουν αντιπεριφερειάρχης, περιφερειάρχης και κυβέρνηση; 
Δήμαρχε, μπες μπροστά για δυναμικές κινητοποιήσεις, γιατί κάθε λεπτό που περνά είναι εις βάρος της υγείας μας. 
Πολίτης Δήμου Οιχαλίας