Σταύρος Θεοδωράκης από την Καλαμάτα για τουρισμό, εκλογές και ΕΣΡ

Σταύρος Θεοδωράκης από την Καλαμάτα για τουρισμό, εκλογές και ΕΣΡ

Στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, που ξεκίνησε χθες, έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, αφού, όπως εξήγησε, «ο χώρος της εστίασης είναι ένας χώρος που έχει γνωρίσει», αλλά «βλέπει» τον τουρισμό πλέον και ως πολιτικός.
Έτσι, δήλωσε ότι ο τουρισμός είναι ένας από τους ελάχιστους πυλώνες που κρατούν όρθια τη χώρα, ωστόσο απαιτεί συνεχείς βελτιώσεις, «πρέπει δηλαδή να διορθώνουμε πράγματα και, κυρίως, να είμαστε κάθε μέρα καλύτεροι στην παροχή των υπηρεσιών».
Στην εκδήλωση βρέθηκε για να μιλήσει και να συζητήσει με τους μαθητές του Σχολείου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι ειδικός, αλλά με βάση τη μικρή εμπειρία που έχει από την εστίαση, έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για το πώς πρέπει να είναι η συμπεριφορά προς τους πελάτες.
Από την πλευρά του πολιτικού, είπε ότι υπερασπίζεται την ανάγκη να υπάρχει μια γερή τουριστική υποδομή, όχι μόνο σε κτήρια, αλλά και σε ανθρώπους, αφού δε θα έχουμε πολλά περιθώρια ως χώρα, εάν τα επόμενα χρόνια δεν καταφέρουμε να αναπτύξουμε μιαν άλλη τουριστική συνείδηση και να προσελκύσουμε τουρίστες ακριβότερου επιπέδου.
Τέλος, σχετικά με την αξία του τουρισμού στην Οικονομία της χώρας, δήλωσε ότι δε θα πρέπει να προσβάλλει αν η κύρια ή μία από τις κύριες πηγές εισοδήματος πρέπει να είναι ο τουρισμός. Όπως διευκρίνισε, με τον όρο τουρισμό δεν αναφέρει μόνο τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, αλλά και την αγροτική ανάπτυξη, για σύγχρονα προϊόντα, για σύγχρονες παροχές υπηρεσιών. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πλέγμα που μπορεί να θρέψει πολλά εκατομμύρια Ελλήνων, σχολίασε.  
 
ΕΣΡ
Σε άλλα θέματα που έθιξε, κατά τον κ. Θεοδωράκη η πρόταση του κόμματός του παραμένει ίδια και είναι η ανάγκη της χώρας για περισσότερα κανάλια, περισσότερους εργαζόμενους, περισσότερα λεφτά στα περισσότερα ταμεία και περισσότερη διαφάνεια σε σχέση με την προέλευση των χρημάτων.
Σχετικά με τη συνάντηση των προέδρων για την ανασύσταση του ΕΣΡ, δήλωσε ότι το «Ποτάμι» θα επιμείνει, γιατί έχει πρόσωπα, γιατί θέλει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και θέλουν να ξεπεράσουν αυτή την άσχημη εποχή, αλλά και να μην υπάρξει επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος, σε ένα περιβάλλον δηλαδή που κανείς δεν πληρώνει και κανείς δεν υπολογίζει κανέναν.
 
Συμπόρευση με άλλα κόμματα
Σε ερώτηση σχετικά με συμμαχίες με άλλα κόμματα, δήλωσε ότι δεν πρέπει να ακούμε τέτοιες διαδόσεις, αφού το «Ποτάμι» δεν ήρθε απλώς για να βελτιώσει τα άλλα κόμματα, ήρθε για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, αν γίνεις μέρος των παλιών κομμάτων. Έτσι κατέληξε ότι θα παραμείνει αυτόνομο και ελπίζει ότι ο κόσμος θα καταλάβει την ανάγκη να υπάρχει ένα δυνατό, ένα ορμητικό, ένα καθαρό «Ποτάμι», που θα τα αλλάξει όλα στη χώρα, χωρίς όμως να την γκρεμίσει.
 
Εκλογές
Σχετικά με ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η άποψη του κ. Θεοδωράκη είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι σκέφτεται ο κύριος Τσίπρας, «οι πρώτες ενδείξεις, όμως, είναι ότι δε θα πάμε σε πρόωρες εκλογές».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση