Υπουργική απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά και σύσταση να κρυφτεί (βίντεο)


«Καλά θα κάνει ο κ. Σαμαράς να κρύβεται για όσα έχει κάνει» ήταν η απάντηση του υπουργού Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, στα όσα ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε προχθές από την Καλαμάτα για την καθυστερημένη παράδοση του περιμετρικού.
Σχολίασε δε, ότι η σύμβαση του συγκεκριμένου δρόμου δεν αναθεωρήθηκε ποτέ, ενώ επανέλαβε ότι ευτυχώς που δεν έγινε, γιατί «αν είχε αναθεωρηθεί από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, θα βρίσκαμε πάλι συμβάσεις που θα ήταν εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και των πολιτών».
Μάλιστα, ο υπουργός παρατήρησε ότι και η σύμβαση που βρήκαν δεν εξυπηρετούσε τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον. Και πρόσθεσε: «Καλό θα ήταν ο κ. Σαμαράς να κάνει την αυτοκριτική του συνολικά για την παράταξή του, για την κυβέρνησή του και τις εξελίξεις που είχαμε στα έργα. Για το ότι έπειτα από 10 χρόνια δεν είχαν ολοκληρωθεί ούτε οι απαλλοτριώσεις, ούτε οι απαιτούμενες εργασίες, οι αδειοδοτήσεις, οι περιβαλλοντικές μελέτες, τα τεχνικά προβλήματα όπου τεμνόταν ο αυτοκινητόδρομος με το σιδηρόδρομο και μια σειρά άλλα προβλήματα. Αυτά θα έπρεπε να τα κρύβει και ο κ. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία. Όπως θα έπρεπε να κρύβει τις αρχικές συμβάσεις που έκανε η Νέα Δημοκρατία με υπουργό τον κ. Σουφλιά και τα ζουν σήμερα οι πολίτες της χώρας. Μπορεί να τα δει κανείς στα διόδια που θεσμοθέτησε και  δεσμεύτηκε ο κ. Σουφλιάς και στα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που έχουν δοθεί από εκείνες τις συμβάσεις για αποζημιώσεις λόγω των καθυστερήσεων και των δεσμεύσεων που είχε το κράτος μέσα από αυτές τις συμβάσεις, όπως σε ένα χρόνο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαλλοτριώσεις, και όλες οι αρχαιολογικές εργασίες.
Άρα καλό θα ήταν να κρύβεται η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της γι’ αυτά τα έργα και για τα προβλήματα που έφερε στον ελληνικό λαό και την ανάπτυξη της χώρας  και να μην κάνει κριτική. Λίγη αυτοσυγκράτηση να έχει ο κ. Σαμαράς και τα στελέχη του».

Της Βίκυς Βετουλάκη