Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος, όλα έτοιμα για τη μεγάλη πρεμιέρα (φωτογραφίες)

Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος, όλα έτοιμα για τη μεγάλη πρεμιέρα (φωτογραφίες)

Για το μιούζικαλ «Καμπαρέ» των Τζο Μάστεροφ και Τζον Κάντερ, που θα ανέβει από 5 έως 27 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, μίλησαν το βράδυ της Τετάρτης συντελεστές της θεατρικής ομάδας Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος.
Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε σε ένα μπαρ, με τους ηθοποιούς να ζουν το ρόλο τους εκτός σκηνής, θέλοντας έτσι να μας δώσουν ένα μικρό δείγμα από την παράσταση που θα παρουσιάσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράσταση θα υπάρχει έντονο το στοιχείο του χορού, γι’ αυτό άλλωστε συμμετέχει το Dance Studio της Μαρίας Λαδά.
Όπως είπαν οι άνθρωποι του Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος, το έργο δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού έχει γράψει τη δική του ιστορία παγκοσμίως. Αποτελείται από τρεις διαφορετικές ιστορίες που διαδραματίζονται στο Βερολίνο, σε ένα υπόγειο καμπαρέ, και μέσω αυτού ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί την πολιτική και οικονομική κατάσταση το 1931.
Ο Κώστας Κατσουλάκης δεν έκρυψε τη χαρά του που στην ομάδα υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός μιούζικαλ, αφού, όπως τόνισε, δεν είναι μόνο οι υποκριτικές απαιτήσεις, αλλά και οι χορευτικές, όπως και αυτές του τραγουδιού.
Η Όλγα Θεοδώρου μίλησε για ένα έργο καταγγελία στον οποιασδήποτε μορφής ρατσισμό, ενώ το χαρακτήρισε διαχρονικό. Πέρα από το ψυχαγωγικό μέρος, θα κάνει το θεατή να προβληματιστεί, σε καιρούς μάλιστα δύσκολους.
Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι πολύ ευχάριστο που στη παραγωγή αυτή συμμετέχουν πολλά καινούργια μέλη και, κυρίως, νέα παιδιά, που δίνουν όλο τους το μεράκι στο «Καμπαρέ».
Η υπεύθυνη για το χορευτικό αποτέλεσμα που θα δούμε στη σκηνή, Μαρία Λαδά, δήλωσε πολύ ενθουσιασμένη για αυτή τη συνεργασία και ελπίζει να συνεχιστεί.
Κλείνοντας οι συντελεστές της παράστασης κάλεσαν το κοινό της Καλαμάτας να δει το έργο.

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Απόδοση στα ελληνικά: Αντώνης Θεοδώρου
Μουσική διεύθυνση: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφίες: Μαρία Λαδά
Σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Μποτσέα
Φωτογραφίες: Πάνος Λαχανάς
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Καούρης, Νίκος Καπόπουλος, Λεωνίδας Παχτίτης, Ειρήνη Χειλά, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Τάκης Τσαπόγας, Σέφη Κούβελα, Σοφία Δούση, Αναστασία Μαντούκα, Πόπη Χαρίτου, Χρύσα Κότση, Ηλίας Γκιόνης, Έλενα Σκουλαρίκου, Μιμίκα Τάσση, Πάνος Κουραμπάς, Λευτέρης Καρμοίρης, Γεωργία Τσώνη, Χρήστος Τσουμελέας.
Χορεύουν με αλφαβητική σειρά (Dance Studio Μαρίας Λαδά): Ελίνα Δημητρακοπούλου, Μαρία Λαδά, Εύα Λυμπέρη, Ηρώ Λυμπέρη, Ερασμία Ξανθοπούλου και Ναυσικά Πέπα-Τριαντάρη.
Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στις 5 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας (ΔΗΠΕΘΕΚ) και ώρα 8.00 μ.μ, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι 27 Νοεμβρίου (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή στις 9.15 μ.μ. και Σάββατο –Κυριακή στις 8.00 μ.μ.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση