Τελευταίες παραστάσεις για «Cabaret» του Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος

Τελευταίες παραστάσεις για «Cabaret» του Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει τις παραστάσεις του το θεατρικό σχήμα ΣΥΝ ΕΝΑ – Μιχάλης Τούμπουρος με το θεατρικό έργο των Τζόε Μάστεροφ και Τζον Κάντερ «Cabaret», στη σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, όπου και από αύριο Τετάρτη 23 έως την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα δώσει τις τελευταίες.
Στη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη, στο σκοτάδι ενός υπόγειου Καμπαρέ, παρελαύνει μία σειρά από γοητευτικούς ήρωες. Οι φιγούρες του Καμπαρέ, όλες τους γεμάτες πάθη και αδυναμίες, περιμένουν να συναντήσουν το όνειρό τους, καθώς κινούνται ανάμεσα στα φώτα των προβολέων, τους φρενήρεις χορούς των κονσοματρίς και τους θεατρινίστικους αυτοσχεδιασμούς του κομπέρ. Αν τα όνειρα παραμένουν όνειρα και η ζωή γίνεται εφιάλτης, το ΚΑΜΠΑΡΕ είναι το σκηνικό στο οποίο θα δοθούν απαντήσεις. Με κεντρικά σκηνικά στοιχεία την ατμόσφαιρα του γερμανικού καμπαρέ, τα τραγούδια και το χορό, το έργο κρύβει πίσω από τη μουσική δομή του έναν αυθεντικό προβληματισμό για την πορεία της ανθρώπινης Ιστορίας. Ο ρατσισμός παντός είδους, ο διεθνής χρηματοπιστωτικος φασισμός, ο οικονομικός ναζισμός, ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε «ανώτερους» και «κατώτερους» και το τσαλάκωμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ανθεί και σήμερα, στον αιώνα της τεχνολογίας, της πληροφορίας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του δήθεν πολιτισμένου κόσμου, και εκδηλώνεται άλλοτε ξεδιάντροπα, άλλοτε καλυμμένος από «αναγκαίες» πολιτικές ή μη αποφάσεις των κάθε είδους «ιθυνόντων» και άλλοτε με την απλή σιωπή.
 
Ταυτότητα
Διασκευή – σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Απόδοση στα Ελληνικά: Αντώνης Θεοδώρου
Μουσική διεύθυνση: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφίες: Μαρία Λαδά
Σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Μποτσέα
Φωτογραφίες: Πάνος Λαχανάς

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Καούρης, Νίκος Καπόπουλος, Λεωνίδας Παχτίτης, Ειρήνη Χειλά, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Τάκης Τσαπόγας, Σέφη Κούβελα, Σοφία Δούση, Αναστασία Μαντούκα, Πόπη Χαρίτου, Χρύσα Κότση, Ηλίας Γκιώνης, Έλενα Σκουλαρίκου, Μιμίκα Τάσση, Πάνος Κουραμπάς, Λευτέρης Καρμοίρης, Γεωργία Τσώνη, Χρήστος Τσουμελέας.
Χορεύουν με αλφαβητική σειρά (Dance Studio Μαρίας Λαδά): Ελίνα Δημητρακοπούλου, Μαρία Λαδά, Εύα Λυμπέρη, Ηρώ Λυμπέρη, Ερασμία Ξανθοπούλου και Ναυσικά Πέπα-Τριαντάρη.

Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή γίνεται στις 9.15 μ.μ. και Σάββατο & Κυριακή στις 8.00 μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων γίνεται κάθε πρωί 10.00 με 1.00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ κάθε απόγευμα 6.00 με 9.00 στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα για τις τελευταίες παραστάσεις η κράτηση θέσης στα σημεία προπώλησης είναι απαραίτητη.

Γενική είσοδος 10 ευρώ, ενώ το μειωμένο εισιτήριο για φοιτητές/μαθητές/ ανέργους/ ΑμΕΑ/πολύτεκνους 8 ευρώ.