Άνεμοι 9 μποφόρ σάρωσαν χθες την Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Άνεμοι 9 μποφόρ σάρωσαν  χθες την Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Στο έλεος των μποφόρ χθες η Καλαμάτα
 
Δεν έφτανε το τσουχτερό κρύο που… βασάνιζε χθες την Καλαμάτα, λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα άνεμοι έντασης που έφτανε και τα 9 μποφόρ την έκαναν… φύλλο και φτερό. Αποτέλεσμα των πρωτοφανών καιρικών συνθηκών ήταν να υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε πολλά σημεία της πόλης, πτώσεις δέντρων και κλαδιών, ενώ ακόμα και αυτοκίνητα πλήρωσαν τη… μανία του ανέμου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και η ΔΕΗ βρίσκονταν «επί ποδός πολέμου», σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας και μέχρι αργά το βράδυ επενέβησαν σε πολλά συμβάντα.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η κατάσταση θα… ηρεμήσει από σήμερα το πρωί, οπότε και θα ξεκινήσει από το Δήμο Καλαμάτας η καταγραφή των ζημιών.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στην Καλαμάτα, η υπηρεσία δέχθηκε από το μεσημέρι της Πέμπτης έως αργά το βράδυ συνολικά 12 κλήσεις για κοπές δέντρων και 4 κλήσεις για αφαιρέσεις αντικειμένων. Επιπροσθέτως εκδηλώθηκαν 3 πυρκαγιές στις περιοχές «Μπιρμπίτα» στην Ασπροπουλιά καθώς και στην Τρίοδο του Δήμου Μεσσήνης, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή μας η Πυροσβεστική Υπηρεσία εφιστά την προσοχή μας κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων και προτρέπει τους πολίτες να επικοινωνήσουν με το 199 για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιληφθούν ότι παρουσιάζει άμεσο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. 

Δείτε εδώ αναλυτικά την σημερινή πρόγνωση του καιρού