Έβαλαν καλάθια ανθρωπιάς στην Τέντα Καλαμάτα και Αρκαδικός… (φωτογραφίες)


Για τα καλά στο κλίμα αγάπης και αλληλεγγύης των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μπήκαν και έβαλαν και τον κόσμο χθες στην Τέντα η Καλαμάτα και ο Αρκαδικός. Οι δύο ομάδες που αγωνίζονται στην Γ’ Εθνική και στην Α2 μπάσκετ των ανδρών αντίστοιχα συναντήθηκαν σε ένα φιλικό παιχνίδι, που έδωσε την ευκαιρία να συγκεντρωθούν  χρήματα τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες του φιλόπτωχου ταμείου της Μητρόπολης Μεσσηνίας.
Αρκετοί φίλαθλοι έδωσαν το «παρών» στις κερκίδες και ανάμεσά τους ο βουλευτής Μεσσηνίας, Πέτρος Κωνσταντινέας και ο πρόεδρος του αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, ενώ και οι παίκτες που αγωνίστηκαν παρά το «νεκρό» αγωνιστικό διάστημα και τις απουσίες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους υπέρ του θεάματος.
Για την ιστορία οι Αρκάδες επικράτησαν με 62-79, ενώ τα 10λεπτα διαμορφώθηκαν ως εξής: 12-22, 31-42, 42-65, 62-79.
Διαιτητές: Κυριακόπουλος-Μπακετέα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Θοδωρής Γιαννακόπουλος): Κίσσας, Μπάκας 13, Τσικούρης 8, Σπηλιώτης 3 (1), Γεωργανάς 3, Μαγιντόμπε 18 (2), Σπυρόπουλος, Δελής 14, Γιαννακόπουλος 3 (1).
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γιάννης Διαμαντάκος): Καραμαλέγκος 8, Πίνης 3 (1), Τσακαλέρης, Κοψαύτης 12, Προδρόμου 12, Τζάτζας 6 (1), Σπυριδάκης 4, Ρεντίκας 8, Απέργης, Τζουγκαράκης 10, Ναούμης 16 (3), Μιαούλης.
Χωρίς αγώνες μέχρι τις 15 Γενάρη!
Το χθεσινό φιλικό ήταν πάντως και αγωνιστικά σημαντικό κέρδος για την Καλαμάτα η οποία θα έχει την ευκαιρία να ξαναπαίξει επίσημο αγώνα στις 15 Ιανουαρίου! Κι αυτό γιατί το πρωτάθλημα στον 1ο Όμιλο του Νότου ξαναρχίζει στις 8/1, όμως οι «μελανόλευκοι» έχουν τότε το κανονικό τους ρεπό.
Μάλιστα, η επιστροφή, μια εβδομάδα μετά από τις υπόλοιπες ομάδες, θα είναι η δυσκολότερη δυνατή, καθώς το συγκρότημα του Θοδωρή Γιαννακόπουλου θα δοκιμαστεί στο Χαϊδάρι, κόντρα στην πρωτοπόρο Δάφνη.