Αναβλήθηκε για τις 8 Δεκεμβρίου, χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας, η δίκη του εφοπλιστή Πέτρου Παππά και λοιπών που κατηγορούνται για αδικήματα του νόμου 1650/1980 κ.λπ. «Για την προστασία του περιβάλλοντος», η οποία ξεκίνησε στο ακροατήριο στις 17 Νοεμβρίου αλλά διεκόπη.
Η δίκη αφορά στους πέντε κάθετους δρόμους από Αγιαννάκη έως Ελαία, στην περιοχή Natura 2000 του Κυπαρισσιακού κόλπου «Θίνες Κυπαρισσίας». Εναντίον του εφοπλιστή ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, έπειτα από έκθεση που συνέταξαν τα μέλη του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, τα οποία επισκέφθηκαν την περιοχή.
Με την υπ’ αριθμ. 7684/11-6-2012 απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, επέβαλε, όπως έχει γίνει γνωστό και έχει δημοσιευθεί κατ’ επανάληψη, χρηματικό πρόστιμο για εργασίες οδοποιίας στους συγκεκριμένους δρόμους. Για το πρόστιμο η εταιρεία έχει προσφύγει, όπως ειπώθηκε στο Δικαστήριο, στο ΣτΕ, ενώ εκκρεμεί και μία ακόμα δίκη. Για τους δρόμους αυτούς υπάρχει σχετικό έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) με αριθμ. 1035/8.5.2012 και Έκθεση του Μεικτού Κλιμακίου Ελέγχου, που συγκροτήθηκε με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Επίσης, υπάρχει σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Νομοθετικού Έργου του (πρώην) ΥΠΕΚΑ.
Του Ηλία Γιαννόπουλου
Αναβλήθηκε για 8 Δεκεμβρίου η δίκη Παππά για τους δρόμους στη Natura
Δείτε επίσης.
Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας: Κάθε βροχή αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος
Εξαπάτησαν 41χρονη με πρόσχημα το επίδομα παιδιού
Μετωπική επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη από την Καλαμάτα: «Αρχιερέας της διαφθοράς»
Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν Βουλή και Γερουσία – Οι ρωγμές στην εκλογική συμμαχία του Τραμπ και οι ανατροπές στο Κογκρέσο
Καλαμάτα ’80: Δοκιμασία στην Κρήτη σήμερα για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ
Πολιτικές εκτιμήσεις της επίσκεψης…
Ο καιρός σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα
Διήμερη επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καλαμάτα
Τοπικά 04.11.2026, 17:00
Εγκαινιάζεται από τον πρωθυπουργό η Μονάδα Επεξεργασίας Λυματολάσπης
Τοπικά 04.11.2026, 15:58
Λούμπες από κακοτεχνίες…
Τοπικά 04.11.2026, 15:01
Λίμνες, λιμνούλες και γαλότσες!
Τοπικά 04.11.2026, 13:58
Κοινόχρηστα ηλεκτρικά πατίνια ξανά στην Καλαμάτα
Τοπικά 04.11.2026, 12:01
Δήμος Μεσσήνης: Εθιμοτυπική επίσκεψη από ΚΕΔΕ
Τοπικά 04.11.2026, 10:36
Αλλαγές στο Πνευματικό Κέντρο
Τοπικά 04.11.2026, 10:30
Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας
Φόρτωση…



