Γιορτινό τραπέζι για περισσότερες από 500 οικογένειες της Μεσσήνης

Γιορτινό τραπέζι για περισσότερες από 500 οικογένειες της Μεσσήνης

Ξεκίνησε χθες το πρωί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσσήνης η διανομή τροφίμων μακράς διάρκειας, καθώς και κρέατος και ελαιολάδου, σε 500 οικογένειες και συνολικά περίπου 2.000 ανθρώπους, εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα ΚΑΠΗ Μεσσήνης, χώρο στον οποίο στεγάζεται και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και η προσφορά στους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση αποτελεί προτεραιότητα όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στη Δημοτική Αρχή. Ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που συνεισέφεραν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσσήνης, λέγοντας, μάλιστα, ότι τις φετινές εορτές οι προσφορές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και δε θα υπάρχει οικογένεια στο Δήμο Μεσσήνης που δε θα έχει ένα «πλουσιοπάροχο» γιορτινό τραπέζι. Πρόσθεσε, δε, ότι σκοπός του είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο σύντομα να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τρόφιμα, όχι μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αλλά και σε άλλες περιόδους.
Παράλληλα, ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Μεσσήνης προχωρούν και το κοινωνικό συσσίτιο, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει γεύμα σε καθημερινή βάση σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Κλείνοντας ο κ. Τσώνης έκανε γνωστό ότι στο Δήμο Μεσσήνης πριν από το Πάσχα θα λειτουργήσει και Κοινωνικό Φαρμακείο.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Τσερπές, ως και εκπρόσωπος της διαπαραταξιακής του Δήμου Μεσσήνης που είναι υπεύθυνη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ευχαρίστησε επίσης όλους τους χορηγούς για τις προσφορές, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη της επιτροπής, τους εθελοντές και τους υπαλλήλους του Δήμου για το συντονισμό και τη βοήθεια στη διανομή αυτών των τροφίμων.

Του Κώστα Γαζούλη