Μεγάλα συνθήματα, μικρή συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Καλαμάτας

Μεγάλα συνθήματα, μικρή συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Καλαμάτας

Υποτονική θα πρέπει να χαρακτηριστεί η χθεσινή απεργιακή ημέρα στην Καλαμάτα, παρά τη σημαντικότητά της. Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων, από πλευράς κόσμου, ήταν υποτονική, ενώ, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πραγματοποιήθηκαν, ούτε καν η…κλασική πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας. Συμμετοχή υπήρχε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αλλά ούτε πλήθος υπήρχε ούτε πάθος. Πάντως, πορεία στην οδό Αριστομένους έγινε.
Στην πρώτη συγκέντρωση αυτό που κυριάρχησε ήταν ότι ο κόσμος της μισθωτής εργασίας έχει μόνο μία επιλογή, να συνεχίζει να αγωνίζεται για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές.
Ειδικότερα, οι ομιλητές υπογράμμισαν: «Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας. Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας έχει μόνο μία επιλογή. Να συνεχίζει να αγωνίζεται για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές”.
Από την άλλη πλευρά, με συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, των νέων μέτρων, της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, διαδήλωσαν απεργοί, άνεργοι, σπουδαστές, συνταξιούχοι. Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 23 Μάρτη και ακολούθησε πορεία.
Την κεντρική ομιλία στην πλατεία έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, ενώ προηγουμένως χαιρέτησε ο εκπρόσωπος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, Σπύρος Νικολόπουλος, που ανήγγειλε νέες αγροτικές κινητοποιήσεις.
Με την ολοκλήρωση της απεργιακής πορείας, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος κατήγγειλε την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, υποστηρίζοντας ότι στο πλαίσιο της απεργοσπαστικής τακτικής του δεν πραγματοποίησε ούτε πορεία την ημέρα της απεργίας. Πριν από την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, μέλη του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν την απεργία σε πολυκαταστήματα της Καλαμάτας.