Οδοιπορικό του “Θ” στο υπό παράδοση τμήμα του Περιμετρικού

Οδοιπορικό του “Θ” στο υπό παράδοση τμήμα του Περιμετρικού

Η παράδοση του περιμετρικού της Καλαμάτας έχει προαναγγελθεί πολλές φορές από το υπουργείο Υποδομών, αλλά ακόμα όλοι είμαστε στο… περίμενε.
Ως γνωστόν, πρόκειται για το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, η παράδοση του οποίου μετατίθεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες.
Με βάση τη συμφωνία που είχαν υπογράψει η κοινοπραξία Μορέας, που έχει αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του άξονα, με το Δημόσιο, η παράδοση θα γινόταν τον περασμένο Αύγουστο.
Τελικά, έπειτα από αρκετές μεταθέσεις γίνεται σε δύο «δόσεις»: τα πρώτα 7,5 χιλιόμετρα (από τη Θουρία έως τον κόμβο Καλαμάτας) χρησιμοποιούνται ήδη από τους οδηγούς και τα τελευταία 3,5 χιλιόμετρα (από τον κόμβο Καλαμάτας έως το τέλος του έργου) θα δοθούν με “πανηγυρικό” τρόπο.
Το “Θάρρος”… ακολούθησε, χθες, τον περιμετρικό από τον κόμβο της Σπάρτης μέχρι το τέλος του, γεγονός που αποθανατίζεται και στο σχετικό ρεπορτάζ. Όπως διαπιστώνεται ο δρόμος είναι έτοιμος και περιμένει…
Πάντως, αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξαν παρεμβάσεις, ευθύνης του Δήμου Καλαμάτας (δηλαδή δεν ανήκαν στο αντικείμενο του έργου), οι οποίες ανατέθηκαν στους εργολάβους του αυτοκινητοδρόμου με συμπληρωματική σύμβαση και με έκπτωση μόλις 12%. Αυτά υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας