Περιμετρικός: Διασταύρωση «θανάτου» στο Νεκροταφείο Γιαννιτσανίκων

Περιμετρικός: Διασταύρωση «θανάτου» στο Νεκροταφείο Γιαννιτσανίκων

Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί εδώ και μερικά 24ωρο όλος ο περιμετρικός της Καλαμάτας, ένας δρόμος στον οποίο τηρούνται υψηλά στάνταρ ασφαλείας (;) και έτσι, όπου συναντιέται με κάθετους οδούς, έχει δοθεί τεράστια προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων.
Αν κάποιος διασχίσει τον περιμετρικό, θα διαπιστώσει ότι πράγματι δεν υπάρχουν σημεία που κάθετοι οδοί συναντιούνται με τον κεντρικό αυτό δρόμο και δεν έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, είτε αυτά είναι κυκλικοί κόμβοι είτε είναι φανάρια.
Όμως, υπάρχει ένα σημείο που είναι τρομακτικά επικίνδυνο και με βάση τις ταμπέλες δεν ανήκει στο μεγάλο αυτό έργο. Βρίσκεται λίγο πριν από την απόληξη του περιμετρικού στην οδό Αναπαύσεως, που τον διασχίζει κάθετα και οδηγεί στο νεκροταφείο των Γιαννιτσανίκων, καθώς και σε εκατοντάδες σπίτια που βρίσκονται στο βόρειο μέρος της.
Εκεί υπάρχουν μόνο δύο stop, ούτε κόμβος, ούτε φανάρια, ούτε καν μια διάβαση πεζών!
Το πρόβλημα με το εν λόγω σημείο είναι ότι ουσιαστικά βρίσκεται στη μέση μιας ευθείας, οπότε πολλοί είναι οι οδηγοί που τρέχουν, ενώ αυτοί που προσπαθούν να διασχίσουν την Αναπαύσεως δεν έχουν καλή ορατότητα.
Καλό θα είναι, λοιπόν, να δοθεί άμεσα λύση στο σημείο, διαφορετικά τα πράγματα φαίνονται επικίνδυνα…
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
Υ.Γ.: Μέχρι σήμερα, όπως μάθαμε, δεν έχει γίνει κάποια κηδεία στο εν λόγω νεκροταφείο, όμως αυτό είναι θέμα χρόνου. Άραγε, πώς η πομπή θα περάσει τον περιμετρικό με τα σημερινά δεδομένα;
 
 

Η ταμπέλα λίγα μέτρα πριν από τη διασταύρωση με την οδό Αναπαύσεως, που φανερώνει το τέλος του έργου. Προ του σημείου δεν υπάρχει άλλο προειδοποιητικό σήμα, αφού το επόμενο είναι για τα φανάρια στο «Πράσινο Πάρκο»
 

Αυτοκίνητο που διασχίζει κάθετα την Αναπαύσεως… Αν κάποιος σταθεί για μερικά λεπτά στο σημείο, θα δει δεκάδες οχήματα να διασχίζουν το δρόμο
 

Η σήμανση που βλέπει κάποιος από τη νότια πλευρά της Αναπαύσεως, όταν προσπαθήσει είτε να «μπει» στον περιμετρικό είτε να περάσει στο αντίθετο ρεύμα της
 

Αντίστοιχη φωτογραφία από τη βόρεια πλευρά της οδού