Όμορφη γιορτή αλληλεγγύης από το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών!


Χαρά και ζεστασιά προσέφεραν στους ανθρώπους του ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών ο Δήμος Τριφυλίας με την Κοινωφελή του Επιχείρηση, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, το Γυμνάσιο Φιλιατρών, το ΚΑΠΗ Φιλιατρών και οι εθελοντές του Κέντρου μαζί με τους εργαζομένους σε αυτό!
Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, υπό τις οδηγίες του αρχιμουσικού Παναγιώτη Φωτεινέα, έπαιξε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα για τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στο Κέντρο, ενώ χορευτικό του Συλλόγου, από μαθητές Γυμνασίου, υπό τις οδηγίες του δασκάλου τους, Νίκου Αθανασόπουλου, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς, όπως και τμήμα ενηλίκων!
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή ο πιανίστας του τμήματος μουσικής του Δήμου, Νικόλαος Παπαδήμος, έπαιξε στο πιάνο χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ φιλοξενούμενοι του Κέντρου έψαλαν και τραγούδησαν.
Στη γιορτή τραγούδησαν και μέλη του ΚΑΠΗ Φιλιατρών.
Σε όλους τους φιλοξενούμενους του Κέντρου προσφέρθηκαν δώρα, τα οποία ήταν σε τσαντούλες που είχαν φτιάξει μαθητές σχολείων. Πραγματικά, ήταν μια συμβολική αλλά ουσιαστική κίνηση και χειρονομία κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, την οποία οι φιλοξενούμενοι του Κέντρου δέχθηκαν με πολύ μεγάλη χαρά.
Ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας εξέφρασε τη χαρά «που ερχόμαστε ανάμεσα στα παιδιά μας, τα οποία με τις όποιες ιδιαιτερότητές τους, μας κάνουν να αισθανόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας και ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, την ανάγκη, πρώτον, να δοξολογούμε το Θεό γι’ αυτά που δίδει σ’ εμάς και δεν τα εκτιμούμε, αλλά και να τον ευχαριστούμε που μας παρέχει τη δυνατότητα ο καθένας από το δικό του μετερίζι να συμβάλλει στην οποιαδήποτε κάλυψη αναγκών αυτών των παιδιών, που δεν είναι ξένοι, που δεν είναι διαφορετικοί από εμάς, αλλά σαν κι εμάς…».
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, επισήμανε πως, καθώς πήγαινε στο ΚΕΦΙΑΠ, είδε τα παιδιά του Γυμνασίου να προχωρούν για να φτάσουν στο Κέντρο με χαμόγελα και χαρά, «κι αυτό είναι η εικόνα της κοινωνίας της Τριφυλίας, που, ουσιαστικά, νιώθει αλληλέγγυα, που έχει αρχές, που έχει ευαισθησίες, που καταλαβαίνει τι είναι ο άλλος δίπλα. Και αυτή είναι η κοινωνία μας και σ’ αυτή ζούμε και γι’ αυτή υπερηφανευόμαστε.
[…] Ο Δήμος Τριφυλίας, απ’ αυτές τις γιορτές και για όλη την επόμενη χρονιά, θα την κηρύξει έτος αλληλεγγύης! Το Δ.Σ. στην τελευταία συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τους εθελοντές πολίτες της Τριφυλίας που ουσιαστικά φροντίζουν αυτά τα παιδιά! Σε μια ένδειξη και σε μια απαρχή συμβολισμού ότι χρειάζεται ο ένας τον άλλον και είναι αυτό που είπα, ότι είμαστε μία κοινωνία αλληλεγγύης…».
«Για ακόμη μία φορά, φέτος, είμαστε εδώ σε αυτή τη ζεστή και πολύ ανθρώπινη γιορτούλα. Θέλω φέτος να κάνω μνεία στο Δήμο Τριφυλίας και να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. δήμαρχο για την αμέριστη συμπαράσταση, συνεργασία, αλλά και το αγκάλιασμα που έχει κάνει σε αυτό το Φορέα, σε αυτή τη δομή. Δεύτερον θέλω να ευχαριστήσω θερμά την τοπική κοινωνία, γιατί καθημερινά δίνει έμπρακτα την αγάπη της και τις ιδιαίτερες ευαισθησίες της απέναντι σε αυτά τα παιδιά…», τόνισε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (στο οποία υπάγεται διοικητικά το ΚΕΦΙΑΠ), Γιώργος Μπέζος.
Σημειώνεται πως τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στις 7.00 μ.μ., στην ανακαινισμένη αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, μετά τη συναυλία από την Ορχήστρα των Μουσικών Χρωμάτων και μαέστρο τον Στάθη Σούλη, η ψυχαγωγία θα συναντήσει τον εθελοντισμό, την αγάπη και την αλληλεγγύη και ο Δήμος Τριφυλίας θα τιμήσει την κοινωνική δράση και προσφορά των εθελοντών του Κέντρου Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης Φιλιατρών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου