Εκστρατεία πρόληψης και προαγωγής της υγείας των ηλικιωμένων υπό την αιγίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας


«Βαδίζοντας σταθερά. 
Ενημερώσου – Ενεργοποιήσου – Πρόλαβε» 
 
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Τρίτη 6 Ιουνίου η εβδομάδα πρόληψης για την οστεοπόρωση και ενημέρωσης για την πρόληψη των πτώσεων, αλλά και την καλυτέρευση της υγείας των ηλικιωμένων ατόμων. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, αλλά και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα». 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, οι διοργανωτές έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή της προϊσταμένης του Τμήματος Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Καλαμάτα κας Γκούζου, των επαγγελματιών στο χώρο Υγείας Αγγελικής Αθανασοπούλου, νοσηλεύτριας MSc και Ευαγγελίας Τσουλάκου, επισκέπτριας Υγείας, καθώς και του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, κ. Μπέζου. Όλοι τόνισαν το γεγονός ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην περιοχή μας μια ανάλογη εκστρατεία, που στόχο έχει την καλυτέρευση της υγεία των ατόμων της 3ης ηλικίας, καθώς και των οικογενειών τους, αλλά και την πρόληψη πτώσεων, μέσω ειδικών βιωματικών σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη συμμετοχή στο Α’ και Β’ ΚΑΠΗ. 
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο στις 6.00 το απόγευμα στο Β’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας με ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο της υγείας. Συγκεκριμένα θα μιλήσουν: Η κα Τσουλάκου Ευαγγελία, Τ.Ε. Επισκεπτριών Υγείας, υπεύθυνη Επισκεπτριών Υγείας. Η κα Μανωλοπούλου Αθανασία, Τ.Ε. Επισκεπτριών Υγείας. Ο κ. Κάτσος Αθανάσιος, ορθοπαιδικός, ιατρός, επιμελητής Α΄ Γ.Ν. Καλαμάτας. Η κα Αθανασοπούλου Γ. Αγγελική, Π.Ε. Νοσηλεύτρια RN, MSc. Η κα Αναστασίου Αγαπούλα, Τ.Ε. Επισκεπτριών Υγείας και η κα 
Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Τ.Ε. Φυσιοθεραπεύτρια
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. 
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας εξήρε το έργο που επιτελούν οι επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και εξέφρασε την επιθυμία του αυτή η εκστρατεία να μην ολοκληρωθεί αύριο στην Καλαμάτα, αλλά να επεκταθεί σ’ ολόκληρο το Νομό Μεσσηνίας, μέχρι και το τελευταίο χωριό. 
 
Του Κώστα Γαζούλη