Επίκεντρο της Νευρολογίας η Καλαμάτα με 700 συνέδρους

Επίκεντρο της Νευρολογίας η Καλαμάτα με 700 συνέδρους

Ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται αύριο ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά συνέδρια που διεξάγονται στη χώρα κάθε χρόνο, αφού οι συμμετοχές αγγίζουν τις 700.
Ο λόγος για το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση στο χώρο της Νευρολογίας, καλύπτοντας κατά το δυνατό το σύνολο των γνωστικών αντικειμένων της ειδικότητας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαφέρει από τα συνηθισμένα ιατρικά συνέδρια, αφού δεν υπάρχουν οι «κλασικές» στρογγυλές τράπεζες στην ανάπτυξη των θεμάτων.
Το δε επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει: Κλινικά και εργαστηριακά φροντιστήρια εστιασμένα σε θέματα με πρακτικό ενδιαφέρον, που θα πραγματοποιούνται σε παράλληλες αίθουσες, με ταυτόχρονη μαγνητοσκόπηση (ώστε να υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης σε δεύτερο χρόνο από τους συμμετέχοντες διαδικτυακά). Τις ειδικές ενότητες «Ό,τι Νεότερο», με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις τελευταίες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία, στις οποίες θα διατίθεται χρόνος για αμφίδρομη συζήτηση με το ακροατήριο. Διαλέξεις προσκεκλημένων διακεκριμένων συναδέλφων από το εξωτερικό. Δορυφορικές ομιλίες και συμπόσια.
Παράλληλα με αυτήν την «τετραχρωμία» του επιστημονικού προγράμματος, δίνεται ιδιαίτερο βήμα στις παρουσιάσεις νέων ιατρών στις θεματικές προφορικές ανακοινώσεις, στο «Βήμα Νέων Νευρολόγων» και στις «Συζητήσεις Περιστατικών».
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθούν επίσης τα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα και η επικαιροποίησή τους. Όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις της ΕΝΕ, έχει προβλεφθεί η κάλυψη συμμετοχής σημαντικού αριθμού ειδικευομένων και νέων ειδικών νευρολόγων.
Σχετικά με την επιλογή της Καλαμάτας για τη διεξαγωγή, οι διοργανωτές τόνισαν ότι, παρά τις δυσκολίες λόγω απόστασης για σημαντικό αριθμό συνέδρων, προσφέρει τη δυνατότητα, ώστε το πιεστικό συνεδριακό πρόγραμμα να συνδυαστεί με ένα περιβάλλον διαφορετικό από την καθημερινότητα για τους περισσότερους.
Π.Μπ.