«Θερίζει» ο καρκίνος στη Μεσσηνία – 300 χημειοθεραπείες το μήνα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

«Θερίζει» ο καρκίνος στη Μεσσηνία – 300 χημειοθεραπείες το μήνα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Ολοκληρωμένη και σύγχρονη μονάδα Χημειοθεραπείας θα λειτουργεί από το Σεπτέμβριο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας
 
 
 
Τη δημιουργία μιας αυτόνομης, σύγχρονης  μονάδας με θέμα τον καρκίνο, ανακοίνωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Όπως έκανε γνωστό, τον προσεχή Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία της νέας μονάδας χημειοθεραπείας, καθώς ολοκληρώθηκε η μελέτη, ενώ η έλευση εξειδικευμένου παθολόγου – ογκολόγου βοηθά στον πιο ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τη δυνατότητα να γίνεται στην Καλαμάτα η διάγνωση η θεραπεία και η παρακολούθηση του ασθενούς, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η ταλαιπωρία της μετακίνησης στην Αθήνα.
Ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι σήμερα κατά μ.ό. περίπου 300 ασθενείς το μήνα πραγματοποιούν χημειοθεραπεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το επόμενο βήμα της διοίκησης είναι η μονάδα ακτινοθεραπείας, που με τη λειτουργία της θα συγκροτηθεί μια νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα κατά του καρκίνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ήδη έχουν ελεγχθεί οι χώροι του νοσοκομείου, προκειμένου να διαπιστωθεί  αν είναι κατάλληλοι για τη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας, με θετικά αποτελέσματα, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη συγκρότησή της.  
Στόχος της ολοκληρωμένης αυτής μονάδας είναι να σταματήσει η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών, ενώ θα αποτελέσει κέντρο και για «γειτονικές» περιοχές της Πελοποννήσου που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.
 
Του Κώστα Γαζούλη