Ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις 5 μόνιμων ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας


Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γ. Μπέζος, έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις των πέντε μόνιμων ειδικευμένων ιατρών και συγκεκριμένα: 2 Παθολογίας, 1 Αναισθησιολογίας, 1 Γαστρεντερολογίας και 1 ΜΕΘ. Ο κ. Μπέζος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μία θέση Παθολογίας.
Παράλληλα, σε επίπεδο επικουρικών ιατρών έκανε γνωστό ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκονται 40 επικουρικοί ιατροί, αριθμός ρεκόρ για επαρχιακό νοσοκομείο. Υπογράμμισε, δε, ότι αυτό το νούμερο οφείλεται στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων που συντελείται τα τελευταία χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και τώρα αποδίδει «καρπούς».
Επίσης, σημείωσε ότι από τους 40 επικουρικούς ιατρούς οι 19 εντάχθηκαν σε κοινοτικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να καλύπτεται από εκεί το σύνολο της μισθοδοσίας τους. Έτσι αυτό δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του νοσοκομείου, την αμέσως επόμενη εβδομάδα, να προχωρήσει στην πρόσληψη πέντε νέων επικουρικών ιατρών και συγκεκριμένα: 1 Νευρολόγου, 1 Παθολόγου, 1 Ορθοπαιδικού και 2 Νευροχειρούργων. 

Του Κώστα Γαζούλη