To 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής στην Καλαμάτα

To 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής στην Καλαμάτα

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν, χθες, ο Ιωάννης Κουτελέκος, Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Αθήνας στο Τμήμα Νοσηλευτικής και Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Νοσηλευτών Χειρουργείου, η Τασούλα Σίσκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στον «Άγιο Σάββα» και μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου και η Μαρία Γκούζου, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Καλαμάτας.
 Σε συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, του γνωστοποίησαν ότι θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, μεταξύ 19 και 22 Οκτωβρίου 2017, το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής.
Ο δήμος, όπως ανακοινώθηκε σχετικά,  θα υποστηρίξει εμπράκτως τη διενέργεια αυτού του μεγάλου Συνεδρίου στην Καλαμάτα, στο οποίο αναμένεται να μετάσχουν πάνω από 500 άτομα.
 
Τεράστιο κέρδος 
Η Καλαμάτα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που την καθιστούν ελκυστική ως συνεδριακό προορισμό. Το ήπιο κλίμα της, με ηλιοφάνεια περισσότερες από 300 ημέρες το χρόνο και υψηλές θερμοκρασίες το χειμώνα στα νότια της χώρας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία συνεδρίων κυριολεκτικά όλο το χρόνο – και μάλιστα οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν την εργασία με τον ελεύθερο χρόνο τους ή ακόμη και με επιπλέον ημέρες διακοπών.
Ο συνεδριακός τουρισμός συμβάλλει στη δημιουργία απασχόλησης και εσόδων, καθώς και στη διάχυση ωφελημάτων στις τοπικές κοινωνίες. Επομένως, μπορεί να συνεισφέρει στη γενικότερη εθνική προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας. Αρκεί, βέβαια, να το καταλάβουμε και να πράξουμε τα δέοντα…
Α.Π.