Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και προσλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και προσλήψεις  στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας

Τη χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Ν.Μ. Καλαμάτας και Ν.Μ. Κυπαρισσίας) με 1.000.000 ευρώ για την προμήθεια νέου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Πηγή χρηματοδότησης αποτελεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 του υπουργείου Υγείας, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα υποβληθούν τα σχετικά τεχνικά δελτία.
Μεγάλο τμήμα του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αφορά στο χώρο των χειρουργείων της Ν.Μ. Καλαμάτας και παράλληλα η Ν.Μ. Κυπαρισσίας ενισχύεται με νέα συστήματα υπερηχοτομογραφίας.
Μέσα στον Αύγουστο δε, θα δημοσιευθεί ο σχετικός διαγωνισμός και στόχος της Διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι τέλη φθινοπώρου να έχει γίνει η παραλαβή του εξοπλισμού. Αναλυτικότερα τα είδη του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι τα εξής:
Σύστημα επεξεργασίας νερού. Σκιαλυτική λυχνία με δορυφόρο, τύπου LED. Τομογράφος οπτικής συνοχής – OCT. Μικροσκόπιο νευροχειρουργικό. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης. Σύστημα υπερ/γραφίας καρδ/κής χρήσης. Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD (πλήρες). Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ, HD.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Ν.Μ. Κυπαρισσίας, που χρηματοδοτείται από την εκποίηση του Κληροδοτήματος Αριδά. Πρόκειται για την προμήθεια 7 μηχανημάτων τεχνητού νεφρού και 9 ηλεκτρικών πολυθρόνων αιμοκάθαρσης. Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει η παραλαβή τους.
Επιπλέον, στο τελευταίο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας βρίσκεται η προμήθεια του συγκροτήματος επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων της Ν.Μ. Καλαμάτας. Πρόκειται για μία τολμηρή πρωτοβουλία της διοίκησης, από την οποία θα υπάρχει εξοικονόμηση σε ετήσια βάση του ποσού των 150.000 ευρώ. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας, αλλά και μία σειρά νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, παρακολουθούν το θέμα με ενδιαφέρον, προκειμένου, (εφόσον όλα κάνε καλά) να εισαχθεί αυτή η νέα διαδικασία διαχείρισης των μολυσματικών και σε άλλες υγειονομικές δομές.
Όσο αφορά στο θέμα της στελέχωσης, στην πρόσληψη επτά ακόμη επικουρικών ιατρών προχωρά τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας, οι οποίοι και θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας. Πρόκειται για τους: Τσάλτα Δανάη, Παθολογίας. Σαλίχου Βασιλική, Παθολογίας. Φούντας Σπυρίδων, Χειρουργικής. Κωστούλας Κων/νος, Χειρουργικής. Ψυχογιοπούλου Σωτηρία, Παιδιατρικής. Νηφάκου Σωτηρία, Γυναικολογίας. Παπαγεωργίου Μενέλαος, Οφθαλμολογίας.
Σημειώνεται ότι στο αμέσως επόμενο δίμηνο οι δύο  Παθολογικές Κλινικές της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, πέρα των ανωτέρω δύο επικουρικών ιατρών, θα ενισχυθούν και με δύο μόνιμους παθολόγους.
Τέλος, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου της νέας μονάδας χημειοθεραπείας. Όσον αφορά στον εξοπλισμό της, έχει ήδη προχωρήσει η παραγγελία, δωρεά της οικογένεια του Αχιλλέα Κωνσταντόπουλου.