Οικογένεια τσιγγάνων ρήμαζε σπίτια στη Βέργα

Οικογένεια τσιγγάνων ρήμαζε σπίτια στη Βέργα

Σπίτια στη Βέργα είχε βάλει στο μάτι οικογένεια τσιγγάνων, τα οποία… «έγδυνε» όσο καλύτερα μπορούσε! Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται ήδη πατέρας, μητέρα και ο ένας γιος, ενώ αναζητούνται ο έτερος γιος της οικογένειας και ένας συγγενής τους.
Μέχρι στιγμής η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε, έχει εξιχνιάσει 13 κλοπές σε σπίτια και δύο απόπειρες, αφού μπήκαν αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι.
Χθες οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές από υπότροπους και μη, αποδοχή κλοπιμαίων και οπλοκατοχή κατά περίπτωση. Και οι τρεις ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να οδηγηθούν στον ανακριτή και να απολογηθούν τη Δευτέρα.
 
Κυρίως στη Βέργα
Από τα τέλη του 2016 την Αστυνομία απασχολούσαν κλοπές σε σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Βέργας.
Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας το απόγευμα της Πέμπτης στο Πλατύ, εντοπίσθηκαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν τρεις τσιγγάνοι. Ο 44χρονος πατέρας, η 47χρονη μητέρα και ο 22χρονος γιος τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, στην οποία περιλαμβάνονται ακόμη δύο τσιγγάνοι. Ο έτερος γιος της οικογένειας 25 ετών και άλλος ένας συγγενής τους 21 ετών, οι οποίοι αναζητούνται.
Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξακριβώθηκε ότι η οικογένεια των τσιγγάνων, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το διάστημα από 23 Δεκεμβρίου 2016 έως και 17 Ιουλίου 2017, διέπραξαν συνολικά 13 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και 2 απόπειρες κλοπής σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας και κυρίως στη Βέργα.
 
Οι κλοπές
Οι τσιγγάνοι έμπαιναν στα σπίτια, κυρίως σπάζοντας παράθυρα ή μπαλκονόπορτες. Από σπίτι στη Βέργα παραμονές Χριστουγέννων φέτος αφαίρεσαν 1.800 ευρώ και χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας.
Την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων από ανασφάλιστη πόρτα μπήκαν σε σπίτι στη Βέργα και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 7.000 ευρώ.
Στις 29 Δεκεμβρίου μπήκαν διαδοχικά σε δύο σπίτια, όπου από το ένα δεν αφαίρεσαν κάτι και από το δεύτερο ένα ρολόι.
Στις 2 Ιανουαρίου στη Μεγάλη Μαντίνεια διέρρηξαν σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.
Την επόμενη ημέρα από σπίτι στη Βέργα αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ.
Στις 7 Ιανουαρίου πάλι από σπίτι στη Βέργα αφαίρεσαν 600 δολάρια Καναδά και χρυσαφικά αξίας 200 ευρώ.
Στα μέσα Ιανουαρίου από άλλο σπίτι στη Βέργα αφαίρεσαν κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.
Στις 24 Μαρτίου μπήκαν διαδοχικά σε δύο σπίτια στη Βέργα, όπου και στις δύο περιπτώσεις αφαίρεσαν κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.
Στις 27 Ιουνίου από σπίτι στη Βέργα αφαίρεσαν ένα ρολόι και 100 ευρώ. Στις 3 Ιουλίου από σπίτι στη Βέργα, αφαίρεσαν 500 ευρώ, 10 δολάρια και χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ,
Στις 15 Ιουλίου από σπίτι στον Αλμυρό αφαίρεσαν 250 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 10.700 ευρώ.
Στις 16 Ιουλίου μπήκαν σε σπίτι στη Βέργα, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι και στις 17 Ιουλίου από τη Μεγάλη Μαντίνεια αφαίρεσαν από σπίτι 1 κινητό τηλέφωνο, 150 ευρώ και 85 στερλίνες.
 
Έρευνες
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους σε Άγιο Κωνσταντίνο και Αριοχώρι, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
-Στο σπίτι του 25χρονου μια τηλεόραση που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή της.
-Σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσε η οικογένεια βρήκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο, μια τηλεόραση, μια ζυγαριά ακριβείας, 85 λίρες Αγγλίας και 1.700 Κορώνες Δανίας.
-Στο σπίτι του 21χρονου βρέθηκε ένα power bank μια φωτογραφική μηχανή, ένα ρολόι, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα dvd player.
Όλοι έχουν απασχολήσει και παλαιότερα για κλοπές, ενώ οι γονείς κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Η έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί πιθανή συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και τυχόν εμπλοκή περισσότερων ατόμων. 

Της Βίκυς Βετουλάκη