47 μετανάστες μεταφέρονταν στην Καλαμάτα -Τελευταία στιγμή αποφασίστηκε η Κόρινθος (βίντεο)

47 μετανάστες μεταφέρονταν στην Καλαμάτα -Τελευταία στιγμή αποφασίστηκε η Κόρινθος (βίντεο)

Ένα πλοίο με 47 μετανάστες εντοπίστηκε 107 μίλια νοτιοδυτικά της Λευκάδας,
Από το Υπουργείο αποφασίστηκε την πρώτη στιγμή να μεταφερθούν στο λιμάνι  της Καλαμάτας ή της Πάτρας
Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στις Αρχές και μάλιστα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μετά τις 11 στο παλιό Δημαρχείο.
Τελικά αποφασίστηκε από το Υπουργείο το καράβι να μεταφερθεί στην Κόρινθό, από την πλευρά του Δήμου δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αλλαγή.
Από τους 47 μετανάστες οι 37 είναι από το Πακιστάν, 6 από το Αφγανιστάν, ένας από το Νεπάλ και 3 Αίγυπτο, ανάμεσα σε αυτούς 9 παιδιά και 2 γυναίκες.


Π. Νίκας: «Μη γίνετε κατάχρηση της φιλοξενίας που δείχνει η Καλαμάτα»
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ παρουσία εκπροσώπων του Λιμεναρχείου της Αστυνομίας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καλαμάτας ο Παναγιώτης Νίκας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
Μετά τον εντοπισμό του δουλεμπορικού το κέντρο έδωσε εντολή για να μεταφερθεί στην Πάτρα ή την Καλαμάτα αφού σε αυτές τις δύο πόλεις υπάρχουν μεγάλα λιμεναρχεία.
Στην Πάτρα δεν πήγε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους έτσι δόθηκε εντολή οι 47 μετανάστες να μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Όμως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε η ειδοποίηση ότι κατά πάσα πιθανότητα χωρίς αυτό να είναι βέβαιο το σκάφος θα κατευθυνθεί προς την Κόρινθο.
Στη συνέχεια ο Π. Νίκας ανέφερε ότι αυτή η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μήπως αλλάξει το σενάριο της μεταφοράς στην Κόρινθο, ώστε οι Αρχές να είναι έτοιμες για το τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση που φτάσουν οι μετανάστες στην Καλαμάτα.

https://youtu.be/AK5pI60omzQ