Παγίδα θανάτου ο μόλος στα «βραχάκια» (φωτογραφίες)


Παιδί 8 χρόνων κινδύνευσε στα «βραχάκια» στην παραλία της Καλαμάτας!
 
-Σε τραγική κατάσταση ο μόλος που καθημερινά κατακλύζεται από εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους
 
 
Η συμβολή ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας χρειάστηκε χθες το μεσημέρι για τον απεγκλωβισμό ενός παιδιού από το μόλο στην περιοχή μπροστά στην οδό Ηρώων, που είναι γνωστή ως «βραχάκια».
Λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι ένα 8χρονο παιδί, που έκανε αμέριμνο το μπάνιο του, καθώς περπατούσε πάνω στο μόλο έπεσε σε τρύπα που έχει ανοίξει από διάβρωση, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί το πόδι του. Άμεσα ζητήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Στο σημείο έφθασαν 2 οχήματα με 8 άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ ύστερα από πολύ προσεκτική επιχείρηση κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το παιδί χωρίς να τραυματιστεί.

P (1).jpg

Όπως δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Καλαμάτας, πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, η όλη επιχείρηση είχε διάρκεια περίπου 20 λεπτών, ενώ το παιδί ήταν καλά στην υγεία του και δε χρειάστηκε η διακομιδή του σε νοσοκομείο. Επίσης, επισήμανε την επικινδυνότητα του χώρου, κάτι που πρόκειται να γνωστοποιήσει στις αρμόδιες Αρχές και εγγράφως.
Να σημειωθεί ότι ο μόλος στα «βράχακια» έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την εποχή των σεισμών του ’86, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχουν σημαντικές παρεμβάσεις από τότε.
Σε μια σύντομη αυτοψία που κάναμε με το «φακό» του «Θάρρους» αμέσως μετά το περιστατικό, μπορείτε να δείτε ότι είναι πολλά τα επικίνδυνα σημεία και υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες ρωγμές και τρύπες απ’ αυτή που εγκλωβίστηκε χθες το μεσημέρι ο 8χρονος.
Αν, δε, αναλογιστεί κανείς ότι καθημερινά το σημείο κατακλύζεται από μικρά παιδιά με ποδήλατα, που κάνουν μπάνιο, αλλά και από αρκετούς μεγάλους που κάνουν βόλτα ή ψαρεύουν, γίνεται αντιληπτό ότι από «θαύμα» μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποιο δυσάρεστο συμβάν…
Θα πρέπει οι αρμόδιες Αρχές να κάνουν κάτι άμεσα στο σημείο ή και να αποκλείσουν την πρόσβαση, για να μην υπάρχει ακόμα χειρότερο περιστατικό. 
 
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Ανδρέα Καραγιάννη, μας δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι επισκέψιμος. Παλαιότερα, δε, είχε τοποθετηθεί και ειδική απαγορευτική μπάρα, η οποία όμως καταστράφηκε από αγνώστους. Σχολιάζοντας, τέλος, το όλο συμβάν, παρατήρησε ότι το «ατύχημα» έγινε υπό ειδικές συνθήκες και δε θα πρέπει να επιδοθούν ορισμένοι σε κυνήγι μαγισσών και ευθυνών.
 
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας