Δ. Τζανακόπουλος στην Καλαμάτα: Επιτέλους η Ελλάδα συζητά για το μέλλον της


Για αλλαγή σελίδας μίλησε ο Δ. Τζανακόπουλος στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
 
 
Το πολιτικό στίγμα της χθεσινής επίσκεψης του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου στην Καλαμάτα δόθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και στη βραδινή του ομιλία, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Μεταμνημονιακή εποχή και δίκαιη ανάπτυξη».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Τζανακόπουλος, αφού τόνισε εξαρχής τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας στους περισσότερους τομείς, αναφερόμενος στην παρελκυστική πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε απαντήσεις για τα ζητήματα της Siemens, της εμπλοκής της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των Paradise Papers και των αποκαλύψεων για τον κ. Αυγενάκη. «Είναι προτιμότερο να μιλούν για την άδεια του Κουφοντίνα παρά για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που αφορούν στη Ν.Δ.» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δυσαρεστηθεί από την εικόνα της χώρας, η οποία δείχνει να ξεφεύγει από τους σκοπέλους και τα αδιέξοδα και να ανακάμπτει. Τόνισε ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, γεγονός που του έχει προκαλέσει «τυχοδιωκτικό αντιπολιτευτικό αμόκ». «Αναμένουμε απαντήσεις» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. να κρύβεται πίσω από την ακροδεξιά ρητορική και τον αντιπρόεδρο του κόμματός του”.
Για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε: “Βρίσκεται σε τροχιά επίλυσης, θα είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που θα απασχολήσουν τη διαπραγμάτευση στην τελική ευθεία, δηλαδή από το Φλεβάρη του 2018 μέχρι το καλοκαίρι, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγούμε πια, να αποκτήσουμε την οριστική πρόσβαση στις αγορές χρήματος από το Σεπτέμβρη του 2018».
Επισήμανε επιπλέον ότι “η κύρια δέσμευση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου του 2017 για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα εφαρμοστούν από το Αύγουστο του 2018 και μετά, θα επαναφέρουν το ελληνικό χρέος σε κατάσταση βιωσιμότητας”.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην αίθουσα του Διοικητηρίου, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι με την έξοδο από το πρόγραμμα, οι βαθμοί ελευθερίας θα αυξηθούν και έτσι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει μετά το 2019 τη δυνατότητα να προχωρήσει στην υλοποίηση του πολιτικού σχεδίου της.
“Επιτέλους συζητάμε για το μέλλον” παρατήρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Με αυτή τη φράση ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλησε να καταδείξει ότι η “αλλαγή σελίδας”, για την οποία μιλά η κυβέρνηση, επιτρέπει πλέον το σχεδιασμό για τη μετά μνημόνιο εποχή στη βάση της κυβερνητικής στόχευσης της “Δίκαιης Ανάπτυξης”.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος περιέγραψε διεξοδικά τη διαφορετική “τεχνολογία”, στόχευση και αποτέλεσμα των δύο πρώτων μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα εφάρμοσαν, για να σημειώσει ότι, αντίθετα, μετά τις προσπάθειες και τη διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης κατά τα τελευταία δύο χρόνια, σήμερα “υπάρχει σταθεροποίηση της οικονομίας. Είμαστε ευχαριστημένοι; Δεν είμαστε, αλλά δεν μπορεί να μηδενίζεται η προσπάθεια» είπε.
Μιλώντας για τη “δίκαιη ανάπτυξη”, σχολίασε ότι η λογική αυτού του μοντέλου ανάπτυξης είναι η ισχυροποίηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, η αύξηση του κατώτατου μισθού, «ο οποίος πρέπει να είναι ο κεντρικός πολιτικός μας στόχος μετά τη λήξη του προγράμματος» και η στήριξη της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη