Επιτροπή Αγώνα Μεσσηνίας: Ξεκινά «τσουνάμι» κατασχέσεων ακινήτων και καταθέσεων

Επιτροπή Αγώνα Μεσσηνίας: Ξεκινά «τσουνάμι» κατασχέσεων ακινήτων και καταθέσεων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών και μη πλειστηριασμών πραγματοποίησαν χθες το πρωί μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας. Βασικό σύνθημα των συγκεντρωμένων ήταν το «Όχι στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας».
Ειδικότερα, όπως είπαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες, η χθεσινή συγκέντρωση έγινε στην Καλαμάτα στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του Κινήματος Κατά των Πλειστηριασμών, ενώ σε όλη τη χώρα υπήρξαν συμβολικές κινήσεις είτε μπροστά από τράπεζες είτε μπροστά από εφορίες.
Σκοπός των δράσεων ήταν η ανάδειξη του προβλήματος, κυρίως, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου.
Η Τράπεζα της Ελλάδας στην Καλαμάτα επιλέχθηκε, αφού, σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής, αποτελεί «το μέγα σκάνδαλο διαχρονικά, αλλά κυρίως τα τελευταία μνημονικά χρόνια».
Κλείνοντας κάλεσαν τους πολίτες να συσπειρωθούν στην Επιτροπή, καθώς «σε λίγο καιρό θα υπάρξει τσουνάμι πλειστηριασμών», με την κυβέρνηση να ξεκινά με στόχο να «κοιμίσει» τον κόσμο με πλειστηριασμούς άνω των 300.000 ευρώ. Αλλά, όπως είπαν στη συνέχεια, θα επεκταθεί στους πάντες, αφού δε νομοθετεί την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Μιλώντας για το ζήτημα των κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, είπαν ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει στο σημείο να κατάσχει χρήματα και από ακατάσχετους λογαριασμούς «και όλο αυτό για να μπορέσει να πει ότι έχει υπερπλεόνασμα».
Π.Μπ.