Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε τον προστάτη της


Επίκεντρο του εορτασμού στη Μεσσηνία η 120 ΠΕΑ  
Ολοκληρώθηκε για φέτος ο πενθήμερος εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με την καθιερωμένη δοξολογία στις εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ.
Τη δοξολογία τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ το «παρών» στον εορτασμό έδωσαν οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Μετά τη δοξολογία διαβάστηκε η ημερήσια διαταγή του αρχηγού του ΓΕΑ, αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, που ανέφερε ότι η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) μέρα αποτελεί στιγμή μεγάλης γιορτής και συνάμα ιδιαίτερης τιμής για όσους υπηρετούν την αεροπορική ιδέα, μέσα από τις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Μια ιδέα ταυτισμένη με έννοιες, όπως η αρετή, η τόλμη, η αριστεία και με αξίες, αρχές και υψηλά ιδανικά, που έχουν ως επίκεντρο την απόλυτη προσφορά στην πατρίδα.
Η ημερήσια διαταγή ανέφερε ακόμη ότι η χώρα μας περνά δύσκολους καιρούς και ότι τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας φυλάττουν ουράνιες «Θερμοπύλες», γνωρίζοντας καλά ότι η ευημερία του έθνους στηρίζεται και στη δική τους αποτελεσματική υλοποίηση της αποστολής.
Κλείνοντας ο κ. Χριστοδούλου κάλεσε όσους υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία να συνεχίσουν με τον ίδιο επίμονο και ανιδιοτελή τρόπο, ενωμένοι και σίγουροι για τα ιδανικά τους.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι κατά τις πέντε αυτές ημέρες στην 120 ΠΕΑ λειτουργούσε στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών, όπως και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, την οποία και επισκέφτηκαν εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση