Ιατρείου Πόνου θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ιατρείου Πόνου θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Η λειτουργία Ιατρείου Πόνου θα ξεκινήσει από τις 15 Δεκεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά και την έγκρισή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος. Αυτό θα λειτουργεί στη Νοσηλευτική Μονάδα από το Αναισθησιολογικό Τμήμα.
 
Από Δεκέμβριο
Το Ιατρείο Πόνου συνιστά την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης στην εξειδικευμένη αντιμετώπιση του άλγους από κατάλληλα εκπαιδευμένους ιατρούς στα χρόνια σύνδρομα πόνου, σε πόνο σχετιζόμενο με νεοπλασματικές νόσους και σε πόνο έπειτα από τραυματισμό ή χειρουργικές επεμβάσεις.
Εξαιτίας του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού των ασθενών με οξύ και χρόνιο πόνο, κρίθηκε σκόπιμη η λειτουργία ιατρείου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τους ιατρούς του Αναισθησιολογικού Τμήματος, στο χώρο που φιλοξενεί το Γραφείο Αναισθησιολόγων, κάθε Παρασκευή σε πρωινό ωράριο από 8.00 π.μ. μέχρι 3.00 μ.μ., με αριθμό ασθενών πέντε, αρχής γενομένης από 15 Δεκεμβρίου 2017.
 
Διαρρύθμιση χώρων
Μάλιστα, για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Ιατρείου θα γίνει προμήθεια του εξής υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη διαρρύθμιση του χώρου, ο οποίος είναι ανεξάρτητος, πλησίον του χειρουργείου, εμβαδού  40 τ.μ: γραφείο και καρέκλες, ηλεκτρονικός υπολογιστής για συνταγογράφηση, 3 εξεταστικά κρεβάτια (με συγκεκριμένες προδιαγραφές), 3 τροχήλατα, παροχή Ο2, 2 Monitor, παραβάν, διαφανοσκόπιο, επιδαπέδια λάμπα εξέτασης, υδραυλικές εγκαταστάσεις για τήρηση συνθηκών υγιεινής, ντουλάπα για φύλαξη φαρμάκων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, κλιματισμός και τηλεφωνική γραμμή με δυνατότητα κλήσης αριθμών και εκτός Νομού Μεσσηνίας για επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς ασθενών.
Στο Ιατρείο Πόνου θα διαμορφωθεί χώρος αναμονής ασθενών και συνοδών, χώρος εξέτασης και ξεχωριστός χώρος παρεμβατικών πράξεων, που να επικοινωνούν για τη σωστή παρακολούθηση των ασθενών.

Της Βίκυς Βετουλάκη