Κίνημα ανθρωπιάς από τη Μεσσηνία για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Μάνδρας

Κίνημα ανθρωπιάς από τη Μεσσηνία για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Μάνδρας

Ένα μαζικό κίνημα ανθρωπιάς εκδηλώνεται τις τελευταίες ώρες στη Μεσσηνία, προκειμένου να συγκεντρωθεί βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Αττικής.
Η Μητρόπολη Μεσσηνίας, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημερώνει: «Η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας, συμπάσχουσα μετά του υπό της πλημμύρας πληγέντος ποιμνίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, ενημερώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Μεσσηνίας ότι από της 20ής μέχρι και της 27ης Νοεμβρίου τ.έ., θα πραγματοποιήσει συλλογή ειδών προς ανακούφιση των πληγέντων. Τα είδη τα οποία συλλέγονται είναι: i) Κουβέρτες. ii) Ρούχα όλων των ειδών. iii) Ξηρά Τροφή και κονσέρβες. iv) Τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής. v) Εμφιαλωμένο νερό.
Θερμή παράκληση, επειδή όλα τα παραπάνω θα διανεμηθούν στους πληγέντες αδελφούς μας, οι οποίοι είχαν όλοι αξιοπρεπή νοικοκυριά, οι κουβέρτες και τα ρούχα να είναι αρίστης καταστάσεως και τα είδη τροφίμων να μην έχουν ήδη λήξει ή να μη λήγουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η συλλογή των ειδών αυτών θα γίνεται τις παραπάνω ημέρες και από ώρας 9.00 το πρωί έως 2.00 μετά το μεσημέρι στο Άσυλο Ανιάτων, Λακωνικής 333.
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν χρήματα, παρακαλούνται όπως τα καταθέσουν εις τον Τραπεζικό Λογαριασμό του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας με την ένδειξη “Υπέρ πλημμυροπαθών Δυτικής Αττικής” (Αρ. Λογαριασμού Alpha Bank – IBAN: GR 75 0140 5000 5000 0200 2019 633)».
 
Δήμος Καλαμάτας
Επιτροπές Εθελοντισμού και ο Δήμος Καλαμάτας ανέλαβαν πρωτοβουλία με τίτλο «Μάνδρα SOS», με σκοπό να συγκεντρωθούν καινούργια ρούχα, παπούτσια και κουβέρτες, που θα παραδοθούν στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας.
Η παράδοση των ειδών αυτών, που θα πρέπει να είναι συσκευασμένα σε κουτιά (με αναγεγραμμένη ένδειξη του περιεχομένου), θα γίνεται καθημερινά στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 33, τηλ. 27210 87902) ή στη μεταφορική εταιρεία Σπουργίτη (Αθηνών 186, τηλ. 27210 22266), η οποία ανέλαβε να τα μεταφέρει δωρεάν στη Μάνδρα.
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τα είδη που οι πλημμυρόπληκτοι χρειάζονται, θα πρέπει να το κάνουν στα παραπάνω σημεία μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρα 13.30.

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού 

Το Τοπικό Τμήμα Καλαμάτας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή βοήθειας στους πληγέντες συμπολίτες μας στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο της Δυτικής Αττικής, κάνοντας πράξη το “Δώσε Χέρι” στην κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη. Στελέχη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διανέμουν   από τις πρώτες ώρες εμφιαλωμένο νερό και ξηρά τροφή στους πληγέντες, γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
Για όποιον ενδιαφέρεται να προσφέρει, τα αναγκαία είδη είναι: Γαλότσες, αδιάβροχα, φτυάρια, σκούπες, φαράσια, πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα μίας χρήσης και καθαριστικά γενικής χρήσης.
Τα είδη θα συγκεντρώνονται, μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα, στην Εστία μας Πολυχάρους και Ταξιαρχών καθημερινά 10:00 – 12:00 & 18:00 – 20:00 και το Σάββατο 16:00 – 18:00.

 
Κυπαρισσία
Πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης εκδηλώθηκε και στην Κυπαρισσία από συλλόγους της Πόλης.
 
Οιχαλία
Είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσε το περασμένο Σάββατο και ο Δήμος Οιχαλίας. Η συγκέντρωση βοήθειας από το Δήμο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Α.Π.