Πρόεδρος του Φορέα η Φώφη Γεννηματά- 2487 άτομα ψήφισαν στη Μεσσηνία

Πρόεδρος του Φορέα η Φώφη Γεννηματά- 2487 άτομα ψήφισαν στη Μεσσηνία

Ολοκληρώνεται η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων και στην Καλαμάτα, με τα υπόλοιπα τμήματα της Μεσσηνίας να έχουν τελειώσει.
Ειδικότερα στη Μεσσηνία ψήφισαν 2487 άτομα, έναντι 3098 που ψήφισαν την προηγούμενη  Κυριακή.
Στην Καλαμάτα συνολικά ψήφισαν 953 άτομα.
Οι ψήφοι
Σε όλους τους Δήμους εκτός Καλαμάτας και Μεσσήνης ψήφισαν τη Γεννηματά 786 άτομα και τον Ανδρουλάκη 415.
Στη Μεσσήνη ψήφισαν 319 άτομα, τα οποία 179 τον Ανδρουλάκη και 138 τη Γεννηματά..
Τέλος σχετικά με την Καλαμάτα 543 ψήφους έλαβε η Γεννημάτα και 381 ο Ανδρουλάκης.

 



Λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ έκλεισαν οι κάλπες και στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας όπου διεξάγονταν οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του Φορέα.
Η συμμετοχή του κόσμο και στην πόλη ήταν μεγάλη αφού σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ξεπερνά το 70%.
Σε όλη την Ελλάδα οι ψηφοφόροι ξεπέρασαν τους 155.000
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου. 
Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.



Στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας έχουν στηθεί από το πρωί και αυτής της Κυριακής οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου του Φορέα.
Στο σημείο μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν ψηφίσει 700 άτομα, αριθμός που μέχρι τώρα αγγίζει το 55% των ψηφοφόρων της Κυριακής.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία διεξάγεται κανονικά, ενώ οι κάλπες θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.

Η κατάσταση σε όλη τη χώρα

Μαζική είναι η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Μέχρι τις 17:00 έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 130.000 πολίτες. Στις 20:00 θα κλείσουν οι κάλπες και στις 21:30 θα αρχίσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 
Οι εκτιμήσεις είναι ότι έως το κλείσιμο της κάλπης, η συμμετοχή θα φθάσει τις 150.000 πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο ψήφισαν 212.000. Η αποχή υπολογίζεται περίπου στο 20% όπως αναφέρει το in.gr
Η διαδικασία είναι απλούστερη, γιατί δεν απαιτείται συμπλήρωση αίτησης, ούτε η καταβολή 3 ευρώ, ενώ μπορεί κανείς να ψηφίσει όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο όπου ψήφισε την περασμένη Κυριακή, έχοντας μαζί του την ταυτότητά του ή το διαβατήριο.