Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης η έκταση του Β. Ρέστη στην Μπούκα

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης  η έκταση του Β. Ρέστη στην Μπούκα

Είχε διαταχθεί έρευνα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου
 
Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης έχει μπει η έκταση στην Μπούκα Μεσσηνίας η οποία έχει περάσει στην ιδιοκτησία του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Σχετική  αναφορά έκανε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ» – για την υπόθεση υπάρχουν δύο παραγγελίες από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το δε Ελληνικό Δημόσιο έχει καταθέσει αγωγή κατά του εφοπλιστή για τις εν λόγω εκτάσεις.
 
Το δημοσίευμα της «Real»
Ειδικότερα, στο δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας για το θέμα της Μπούκας αναφερόταν: «Το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα δικαστικά μέτωπα για τον Βίκτωρα Ρέστη. Ο εφοπλιστής, που έχει ήδη να αντιμετωπίσει πάνω από 5 δικογραφίες στις οποίες “πρωταγωνιστεί” με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, ελέγχεται, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, για έκταση-φιλέτο του Δημοσίου, η οποία φέρεται να πέρασε παρανόμως στην κυριότητά του. Η εν λόγω έκταση βρίσκεται στην Μπούκα Μεσσηνίας και η υπόθεση προσομοιάζει με ανάλογη περίπτωση για την οποία κατηγορήθηκε στο παρελθόν: Την αγορά το 2005-2006 από τις εταιρείες συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη Μαχητής Α.Ε. και Skarpiza Develpment Limited περίπου 300 στρεμμάτων στην περιοχή του Κορωπίου, οι οποίες όμως ήταν του Δημοσίου. Για το πώς περιήλθε στα χέρια του η έκταση της Μεσσηνίας, που αφορά -όπως λέγεται- περίπου 2.500 στρέμματα έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έρευνα, ενώ αγωγή έχει καταθέσει από την πλευρά του και το θιγόμενο ελληνικό Δημόσιο».
 
Αγωγή του δημοσίου
Η αμφισβητούμενη έκταση βρίσκεται στην περιοχή της Μπούκας, που εκτείνεται μετά τις εκβολές του Παμίσου προς Μεσσήνη και σύμφωνα με γνώστες της υπόθεσης, είναι πολύ μικρότερη των 2.500 στρεμμάτων που αναφέρει το αθηναϊκό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», την έρευνα της υπόθεσης έχει ζητήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και, μάλιστα, η μία παραγγελία προέρχεται από τον εισαγγελέα Διαφθοράς.
Η αμφισβητούμενη έκταση έχει ερευνηθεί από πλευράς τίτλων και υπάρχουν παραχωρητήρια του ελληνικού Δημοσίου, που όμως φαίνεται ότι δεν καλύπτουν εμβαδικά το σύνολο της κατεχόμενης έκτασης.
Επίσης, από πλευρά του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού έχουν τεθεί θέματα καθορισμού του παλιού αιγιαλού.
Το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταθέσει αγωγή, καθώς δε φαίνεται να προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι θεμελιώνεται το δικαίωμα κυριότητας. Μάλιστα, έχουν κατατεθεί προτάσεις επί της αγωγής και αναμένεται η συζήτησή της στις δικαστικές αίθουσες. 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη