Ανασκόπηση του 2017 με βάση τις πιο διαβασμένες ειδήσεις του tharrosnews.gr

Ανασκόπηση του 2017 με βάση τις πιο διαβασμένες ειδήσεις του tharrosnews.gr

Για ακόμα μια χρονιά οι «αρνητικές» ειδήσεις πρώτες στις επισκέψεις των αναγνωστών
Σε λίγες ώρες το 2017 φεύγει. Ήταν μια χρονιά με λύπες, χαρές, αλλά και γεγονότα που απασχόλησαν τους χρήστες του διαδικτύου.
Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να κάνουμε μια γρήγορη ανασκόπηση στα πιο διαβασμένα άρθρα της ιστοσελίδας του «Θάρρους» μέσω των Google analytics.
Όπως συμβαίνει συνήθως στα ειδησεογραφικά site, τις περισσότερες επισκέψεις έχουν οι κακές ειδήσεις. Γι’ αυτό θα τις περιορίσουμε όσο μπορούμε και θα αναφέρουμε κάποιες από τις σημαντικότερες ειδήσεις που οι επισκέπτες διάβασαν τη χρονιά που φεύγει:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
8: Μεγάλη φωτιά καταστρέφει club στο κέντρο της Καλαμάτας
Ήταν λίγα λεπτά πριν από τις 8.00 το βράδυ, όταν το club “Please Don’t Tell” στην οδό Ύδρας παραδόθηκε στις φλόγες. Η φωτιά ήταν τεράστια και σβήστηκε εντελώς το πρωί της επόμενης ημέρας, με τη ζημιά για το κατάστημα να είναι ολοκληρωτική.

13: Σεισμική δόνηση ταρακουνά την Καλαμάτα
Λίγα λεπτά μετά τις 2.00 το μεσημέρι σεισμική δόνηση της τάξεως των 4 ρίχτερ αναστατώνει την Καλαμάτα και τη Σπάρτη, αφού το επίκεντρο ήταν στην περιοχή του Ταϋγέτου, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ.

21: Θανατηφόρο τροχαίο στη Λεΐκων
Δύο αδέρφια επέβαιναν σε μηχανάκι στην οδό Λεΐκων το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου. Για άγνωστο λόγο ο 17χρονος, που οδηγούσε το δίκυκλο, έχασε τον έλεγχό του και καρφώθηκε σε δέντρο μπροστά στο 13ο Δημοτικό. Τα δύο αδέρφια διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με το 17χρονο να υποκύπτει στα τραύματά του.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
9: Κούρσα θανάτου από φοιτήτρια στο κέντρο της Καλαμάτας
Μια φοιτήτρια του ΤΕΙ κατάφερε να σκορπίσει τον τρόμο στο κέντρο της Καλαμάτας, οδηγώντας αυτοκίνητο που είχε κλέψει από την οδό Κανάρη. Ειδικότερα, αφού έκλεψε το αυτοκίνητο, ενώ σε αυτό επιχειρούσε να μπει ο οδηγός του, ξεκίνησε μια τρελή πορεία μέσω των οδών Γεωργούλη και Αριστομένους. Χωρίς να υπολογίζει τίποτα παρέσυρε ό,τι βρήκε μπροστά της, με την τρελή πορεία να τελειώνει λίγο πριν από την αρχή του Πάρκου του ΟΣΕ, όπου η κοπέλα αναγκάστηκε να σταματήσει, αφού έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα και, τελικά, συνελήφθη.

17: Γυναίκα παρέδωσε φάκελο με χρήματα
Μια κίνηση που κατάφερε να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες του tharrosnews.gr ήταν αυτή στην οποία προέβη μια γυναίκα, η οποία βρήκε ένα φάκελο με 950 ευρώ στην οδό Ηρώων. Η γυναίκα παρέδωσε το φάκελο με τα χρήματα στην Αστυνομία και έτσι εντοπίστηκε ο κάτοχος, που διατηρεί πρακτορείο του ΟΠΑΠ.
Η παραπάνω είδηση αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες για το 2017 και μακάρι να βρει μιμητές!

25: Γυναίκα σκοτώνεται στον περιμετρικό της Καλαμάτας
Μπορεί ο περιμετρικός να είχε παραδοθεί μόλις μερικές ημέρες πριν, αλλά από την πρώτη στιγμή είχαν φανεί τα προβλήματα στον κόμβο της Σπάρτης. Αποτελεί, δε, σχεδόν καθημερινό φαινόμενο αυτοκίνητα να καταλήγουν στη νησίδα που υπάρχει στο σημείο. Αποκορύφωμα αυτών των τροχαίων ήταν ο θάνατος μιας γυναίκας το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου, δυστύχημα που ταρακούνησε τους υπευθύνους και έτσι έλαβαν κάποια μέτρα στο πλαίσιο του δυνατού. Μέτρα προσπαθούν να λάβουν μέχρι και σήμερα, αφού το σημείο εξακολουθεί να έχει πρόβλημα.

ΜΑΡΤΙΟΣ
13: Σκυλιά κατασπαράζουν γυναίκα στην Ηρώων
Μια δραματική ιστορία ξεκινά για μια 49χρονη γυναίκα στη διασταύρωση των οδών Ηρώων και Βασ. Όλγας το βράδυ της 13ης Μαρτίου. Ενώ περπατούσε, της επιτέθηκαν δύο σκυλιά κάνε κόρσο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή της. Τα δε προβλήματα υγείας την ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα.
Όσο για τον ιδιοκτήτη των σκύλων, εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ υπήρξε ένα ζήτημα για το μέλλον των ζώων.

17: Μεσσήνη: Πατέρας σκότωσε τη 10χρονη κόρη του και αυτοκτόνησε
Από τις ειδήσεις που σόκαραν όλη την Ελλάδα είναι αυτή που αποκαλύφθηκε το πρωί της 17ης Μαρτίου στη Μεσσήνη. Ένας 58χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τη 10χρονη κόρη του ενώ αυτή κοιμόταν, ενώ στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

26: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη Ναυαρίνου
Μεσημέρι Κυριακής, με την παραλία να είναι γεμάτη κόσμο, αφού ο καιρός είναι καλός, ένα αυτοκίνητο ξαφνικά τυλίγεται στις φλόγες στο ύψος της παιδικής χαράς. Η κινητοποίηση των καταστηματαρχών ήταν άμεση, ενώ στο σημείο υπήρχε ένας πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας, που κατάφερε να προλάβει τα χειρότερα, πριν φτάσουν τα πυροσβεστικά, τα οποία και έδωσαν τέλος στο συμβάν.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
2: Ήταν όλοι εκεί για τη Μυρτώ
Ένα μεγάλο πάρτυ, όπως και ο αγώνας Street Relays της Καλαμάτας, αφιερώθηκαν στη Μυρτώ, η οποία έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην Πάρο το 2012. Από τότε η κοπέλα δίνει μάχη για να επανέλθει, με τους γιατρούς όμως να μην είναι αισιόδοξοι.
Στις 2 Απρίλιου η Μυρτώ βρέθηκε στην Καλαμάτα, όπου όλοι την αγκάλιασαν και προσέφεραν αγάπη αλλά και δύναμη στη μητέρα της, για να συνεχίσει το δύσκολο αγώνα αποκατάστασης της κόρης της.

4: Ηλικιωμένος εντοπίζεται διαμελισμένος στην ε.ο. Ασπροχώματος- Μεσσήνης
Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντικρίζουν τα ξημερώματα της 4ης Απριλίου οι οδηγοί που κινούνται στην ε.ο. Ασπροχώματος-Μεσσήνης.
Στο 2ο χλμ. της συγκεκριμένης οδού εντοπίζεται διαμελισμένο το σώμα ενός ηλικιωμένου, καθώς παρασύρθηκε από οχήματα.

5: Υπεύθυνοι τροφοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας αφαιρούσαν πράγματα
Στα χέρια της Αστυνομίας πέφτουν η υπεύθυνη Τροφοδοσίας, καθώς και ο βοηθός της στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, έπειτα από πληροφορίες η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας συνέλαβε τα δύο αυτά άτομα. Μάλιστα, κατόπιν ερευνών στα σπίτια τους, σε αυτό της υπεύθυνης βρέθηκαν πράγματα και υγειονομικό υλικό που είχαν αφαιρεθεί από το Τμήμα Τροφοδοσίας του ιδρύματος.
ΜΑΪΟΣ
15: Εκοιμήθη ο ταξίαρχος ε.ά., αρχιμανδρίτης Νεόφυτος
Μια εμβληματική προσωπικότητα στον εκκλησιαστικό και στρατιωτικό χώρο εκοιμήθη στα 91 του χρόνια. Ο λόγος για τον αρχιμανδρίτη Νεόφυτο, που διατέλεσε στρατιωτικός ιερέας, αλλά και ηγούμενος στη Μονή Βουλκάνου. Εκεί έγινε και η ταφή του, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

20: Η δανέζικη πολυεθνική JYSK φθάνει στην Καλαμάτα
Μια επιχειρηματική κίνηση που αναμένεται να φέρει ανακατατάξεις στην αγορά της Καλαμάτας έγινε γνωστή το Μάιο του 2017. Ο λόγος για την έλευση στην πόλη της δανέζικης εταιρείας JYSK. Πρόκειται για μια εταιρεία με είδη σπιτιού, η οποία θα στεγαστεί σε μεγάλο κτήριο στο λιμάνι.

31: Μια ξεχωριστή βίλα στη Μεσσηνία που απασχόλησε τα παγκόσμια Μέσα
Η εμφάνιση αλλά και η μέθοδος κατασκευής της βίλας Ypsilon στη Φοινικούντα κερδίζουν τα βλέμματα παγκοσμίως. Με μία πρώτη ματιά κάποιος καταλαβαίνει πως η βίλα είναι λες και έχει χτιστεί κάτω από τη γη, καθώς η οροφή της είναι ουσιαστικά συνέχεια του χωμάτινου δρόμου που την περικλείει, ξεγελώντας έτσι στο μάτι.

ΙΟΥΝΙΟΣ
2: Οι συναυλίες και τα θεατρικά στην Καλαμάτα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πρόγραμμα των συναυλιών, αλλά και των θεατρικών σχημάτων που ήρθαν στην Καλαμάτα, απασχόλησαν τους αναγνώστες.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις ήταν σαφώς μειωμένες σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ κανένας καλλιτέχνης δεν πήρε το ρίσκο να κάνει συναυλία σε γήπεδο, κάτι που γινόταν στο παρελθόν.
Να σημειωθεί ότι και φέτος το Κάστρο γέμισε αρκετές φορές, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που το έκανε ακατάλληλο σε θέματα ασφαλείας. Πάντως, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, η κατάσταση αυτή θα σταματήσει όταν κατασκευαστεί το ανοιχτό θέατρο στην περιοχή του Νέδοντα.

5: Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σκαρφάλωσε σε νησίδα του περιμετρικού
Ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε τα περισσότερα ειδησεογραφικά site της χώρας ήταν το ατύχημα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στον περιμετρικό της Καλαμάτας. Τότε, οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του μεγάλου οχήματος και, αφού έσπασε τα κιγκλιδώματα, κατέληξε σε νησίδα στην άκρη του δρόμου. Το ευχάριστο ήταν ότι στο λεωφορείο δεν υπήρχαν επιβάτες.

24: 83χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά 12χρονο σε παιδική χαρά της Καλαμάτας
Μια είδηση που προκάλεσε οργή αλλά και ανησυχία στην πόλη της Καλαμάτας, ήταν αυτή με τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου σε παιδική χαρά. Ειδικότερα, ένας 83χρονος συνελήφθη να κακοποιεί σεξουαλικά ένα 12χρονο με ελαφρά νοητική στέρηση, σε παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Λακωνικής και Αύρας.

ΙΟΥΛΙΟΣ
13: Δυστύχημα στη Λακωνικής με θύμα τον Γιάννη Πετρόγιαννη
Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής Γιάννης Πετρόγιαννης έχασε τη ζωή του στην οδό Λακωνικής, όταν η μηχανή που οδηγούσε κατέληξε σε τοίχο σπιτιού. Ο άτυχος Γιάννης έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ η είδηση προκάλεσε θλίψη στον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο κόσμο.

26: Ένα διαφορετικό εξώδικο στην εφορία από επαγγελματία της Καλαμάτας
Ένας επαγγελματίας της Καλαμάτας κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα πολλών επαγγελματιών, αλλά και νομικών όλης της χώρας. Αιτία ήταν το εξώδικο που απέστειλε στην εφορία και είχε να κάνει με τη χρήση POS στην επιχείρησή του.
Στο εξώδικο, που πρωτοκολλήθηκε και παρελήφθη κανονικά από την Οικονομική Υπηρεσία Καλαμάτας, εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους θεωρούσε ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί τη χρήση του. Έκανε, δε, μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχόταν να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.

29: Επίθεση κουκουλοφόρων σε παραλιακό club της Καλαμάτα λίγο πριν ανοίξει
Όλα ήταν έτοιμα για να ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του club στην οδό Ναυαρίνου, όμως λίγα λεπτά πριν από τις 10.00 το βράδυ ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε σε αυτό. Η εισβολή είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου, αλλά και τις μεγάλες φθορές στο κατάστημα.
Παρ’ όλα αυτά, το κατάστημα άνοιξε, με την Αστυνομία από την πρώτη στιγμή να αναζητά τους κουκουλοφόρους που σε μερικά λεπτά κατάφεραν να σπείρουν το φόβο στο προσωπικό αλλά και τους περαστικούς της Ναυαρίνου.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
18: Στιγμές τρόμου από τσιγγάνους στην παραλία της Καλαμάτας
Άγριος καυγάς σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Ναυαρίνου κι ενώ αυτή ήταν γεμάτη κόσμο. Ο καυγάς ξέσπασε μεταξύ οικογενειών τσιγγάνων στο ύψος του παιδότοπου που υπάρχει στην οδό. Όσο, δε, περνούσε η ώρα, η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει όλο και πιο πολύ, αφού τα μέλη των οικογενειών πιάστηκαν στα χέρια.
Αποκορύφωμα ήταν όταν ακούστηκε ότι υπάρχει όπλο στα χέρια των τσιγγάνων, με τον κόσμο να τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ η ένταση έληξε όταν έφτασαν άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού, που επανέφεραν την τάξη.

24: Η ανακοίνωση των βάσεων και η επαναλειτουργία της Λογοθεραπείας
Ημέρα ξεχωριστή, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των μαθητών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ήταν η 24η Αυγούστου. Τότε ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με τους υποψηφίους να κάνουν σχέδια για την επόμενη μέρα. Μια είδηση που συνδυάστηκε με αυτή της ανακοίνωσης για επίσημη εισαγωγή φοιτητών στο Τμήμα Λογοθεραπείας Καλαμάτας, το οποίο είχε σταματήσει να δέχεται φοιτητές, αφού το Σχέδιο «Αθηνά» το μετέφερε στην Πάτρα.

26: Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα για 5η χρονιά
Θεσμός πλέον έχει γίνει η Λευκή Νύχτα για την πόλη της Καλαμάτας, που φέτος ξεκίνησε στις 26 και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Αυγούστου.
Ο κόσμος που επισκέφθηκε το κέντρο της Καλαμάτας για ακόμα μια χρονιά ήταν πολύς, με τους επαγγελματίες να δηλώνουν ότι σε επίπεδο αγορών τα πράγματα ήταν συγκρατημένα.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
7: Νεαρός άνδρας ύστερα από καταδίωξη μαχαιρώνει άνδρες της ΔΙΑΣ
Ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Καλαμάτας περιστατικό συμβαίνει το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, ένας 28χρονος Αιγύπτιος, έπειτα από καταδίωξη των λιμενικών καθώς και των αστυνομικών Αρχών, αποφασίζει να βγάλει μαχαίρι λίγο πριν συλληφθεί από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.
Το συμβάν είχε ξεκινήσει από την παραλία της Καλαμάτας, όπου ο 28χρονος έκλεψε περαστικούς και στη συνέχεια αφαίρεσε ένα μαχαίρι από ψαρά. Στη συνέχεια, μέσω του Πάρκου του ΟΣΕ, έφτασε στην οδό Μακεδονίας, με τους αστυνομικούς ήδη να τον αναζητούν. Όταν τον εντόπισαν, του ζήτησαν να παραδοθεί.
Ο 28χρονος, γνώριμος στις Αρχές, όχι μόνο αντιστάθηκε, αλλά επιτέθηκε κιόλας στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ, ενώ ακολούθησε η σύλληψή του.

12: «Έφυγε» ο ταμίας του Δήμου Καλαμάτας Σπύρος Σαρδέλης
Στα 52 του χρόνια έφυγε από τη ζωή, έπειτα από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, ο Σπύρος Σαρδέλης, με την είδηση του θανάτου του να βυθίζει στο πένθος το Δημαρχείο Καλαμάτας.
Ο Σπύρος Σαρδέλης ήταν για πολλά χρόνια ταμίας του Δήμου, καθώς και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού Μεσσηνίας.

26: «Καρμπόν» θανατηφόρο στη Λακωνικής
Ένας ακόμα νέος άνθρωπος σκοτώθηκε στην οδό Λακωνικής, στο σημείο που πριν από μερικούς μήνες είχε χάσει τη ζωή του και ο Γιάννης Πετρόγιαννης. Αυτή τη φορά το δυστύχημα έγινε νωρίς το βράδυ και τη ζωή του έχασε ο Παναγιώτης Παπαδέας.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
8: Τρόμος στο Κοπανάκι και φόβοι για βεντέτα
Όπλα βγήκαν την 8η Οκτωβρίου στην αγορά που γίνεται κάθε Κυριακή στο Κοπανάκι. Η συμπλοκή συνέβη μετά τη λήξη της αγοράς και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ατόμων.
Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους ήταν τσιγγάνοι, κάτοικοι του Κοπανακίου, αλλά και ένας Αλβανός, με το όπλο να βγαίνει από τον έναν τσιγγάνο για άγνωστο λόγο.
Τελικά, οι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Τρίπολης, με το πρώτο να μετατρέπεται σε φρούριο από την Αστυνομία, αφού υπήρχαν φόβοι για βεντέτα.

17: Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας θα καταλήγουν στο Μετρό
Από τις σημαντικότερες ειδήσεις για όσους χρησιμοποιούν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας ήταν αυτή που αφορούσε στον τερματισμό των λεωφορείων στο Μετρό. Έτσι, από τις 23 Οκτωβρίου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να μην καταβαίνουν στον Κηφισό, αλλά στο σταθμό του Μετρό «Ελαιώνα» και από εκεί να συνεχίζουν με το Μετρό, κίνηση που μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

29: Οικογένεια κινδύνεψε να καεί από κερί, αφού στο σπίτι δεν υπήρχε ρεύμα
Ένα οικογενειακό δράμα ήρθε στο φως το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου, όταν φωτιά ξέσπασε σε σπίτι στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Στο σπίτι ζούσε μια οικογένεια που αδυνατούσε να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα και έτσι αυτό είχε κοπεί. Το αποτέλεσμα ήταν η οικογένεια να ζει στο σκοτάδι και μοναδική πηγή φωτός να είναι το κερί, το οποίο έπεσε και προκάλεσε την ολική καταστροφή του οικήματος.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
1: 57χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή της
Μια 57χρονη μητέρα από την Καλαμάτα έχασε ξαφνικά τη ζωή της σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στο ιδιωτικό νοσοκομείο έπειτα από προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η μετεγχειρητική της πορεία εξελισσόταν ικανοποιητικά, αλλά μετά άρχισε να υποτροπιάζει. Τελικά, η 57χρονη κατέληξε υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες, ενώ η πρώτη ενημέρωση στους οικείους ανέφερε ως αιτία την ισχυρή ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

7: Με ταξί μετάφερε κοκαΐνη στην Καλαμάτα γυναίκα ποινικού
Με μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τη γυναίκα γνωστού ποινικού που μετέφερε στην Καλαμάτα ποσότητα κοκαΐνης.
Η μεταφορά της ναρκωτικής ουσίας έγινε με ταξί, με το ταξίδι της μεταφοράς να τελειώνει σε διόδια του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου- Καλαμάτας, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν στήσει μπλόκο.
Ταυτόχρονα, έγινε επιχείρηση αστυνομικών στο σπίτι όπου βρισκόταν ο γνωστός ποινικός, τον οποίο επίσης συνέλαβαν, όπως και άλλα άτομα.

23: Στην Καλαμάτα (;) η 19χρονη που συνελήφθη με κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ
Ένα θέμα που απασχόλησε τα διεθνή αλλά και εγχώρια Μέσα, είναι εκείνο της 19χρονης που συνελήφθη με 2,5 κιλά κοκαΐνης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Η εμπλοκή της Καλαμάτας προήλθε, αφού η 19χρονη έλεγε στους δικούς της ότι έχει έρθει στην πόλη μας για να σπουδάσει σε ΙΕΚ.
Τελικά, το πότε και αν ήρθε στην Καλαμάτα παραμένει άγνωστο, με τη 19χρονη να παραμένει στις φυλακές του Χονγκ Κόνγκ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
5: Σπουδάστρια του ΟΑΕΔ σκοτώνεται στο Ασπρόχωμα
Μάχη για τη ζωή της έδωσε η Βίκυ Λυμπεροπούλου που τραυματίστηκε από διερχόμενο όχημα το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου στο ύψος του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα, με τον οδηγό να εγκαταλείπει τη νεαρή Βίκυ, αλλά την επόμενη ημέρα να παραδίδεται στην Αστυνομία.
Η άτυχη 23χρονη από την πρώτη στιγμή διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Τρίπολης και εκεί έδωσε μια άνιση μάχη για τη ζωή της, μάχη που τελικά χάθηκε 10 μέρες μετά.
Να σημειωθεί ότι μετά το τραγικό αυτό συμβάν υπάρχει κινητοποίηση για ακόμα μια φορά, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στο ζήτημα της ασφαλούς διέλευσης των πεζών από το σημείο.

6: Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο
Ένα ακόμα τροχαίο συνέβη, αυτή τη φορά στην οδό Παπαφλέσσα. Εκεί, μηχανάκι συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, με τον 26χρονο οδηγό του δικύκλου Χρήστο Μάλαμα να δίνει επίσης μάχη για να κρατηθεί τη ζωή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης. Τελικά, όμως, οι φόβοι των γιατρών επιβεβαιώθηκαν και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου ο Χρήστος Μάλαμας έφυγε από τη ζωή.

11: Νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο Βαγγέλης Ξυγκώρος
Έπειτα από ολονύχτια μάχη και πολλές ανατροπές, έπεσε η αυλαία των επιμελητηριακών εκλογών στη Μεσσηνία. Νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας εξελέγη ο Βαγγέλης Ξυγκώρος που κατάφερε να κερδίσει τον Γιώργο Γκούμα.

Από την πλευρά μας εμείς οι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα του «Θάρρους» να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και να ευχηθούμε το 2018 να έχει περισσότερες καλές αναρτήσεις.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση