Θ. Πάγκαλος από την Καλαμάτα: Πλέον είμαι ένας απλός πολίτης και θα ψηφίσω ξανά Νέα Δημοκρατία

Θ. Πάγκαλος από την Καλαμάτα: Πλέον είμαι ένας απλός πολίτης και θα ψηφίσω ξανά Νέα Δημοκρατία

Ευθύνες στη Ρένα Δούρου για τις καταστροφές στη Μάνδρα
Στην Καλαμάτα βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, προκειμένου να μιλήσει για το νέο του βιβλίο με τίτλο “Το γλωσσάριο της κωλοτούμπας”, έναν τίτλο που, όπως είπε, είχε επιλέξει πριν η λέξη κωλοτούμπα ταυτιστεί με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.
Λίγο πριν από την παρουσίαση δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, με την πρώτη να αφορά στις πρόσφατες καταστροφές στη Μάνδρα, καθώς είχε αναφέρει ότι κατάγεται από εκεί. Έτσι, απάντησε ότι στην περιοχή υπάρχει πρόβλημα με το κλίμα, αλλά υπάρχει και ευθύνη από το παρελθόν. Όπως υπάρχει ευθύνη στον απλό πολίτη που πήγε και έχτισε μέσα στο ρέμα, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αρμόδια, σχολίασε, είναι η Περιφέρεια, την οποία ελέγχει η κα Δούρου, η οποία είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή του κυβερνώντος κόμματος, άρα μήνυσε τον εαυτό της.


Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε ότι η περιφερειάρχης Αττικής είπε ότι αν υπάρξουν ποινικές ευθύνες αυτή θα τις αναλάβει, με τον ίδιο να αναρωτιέται αν η κα Δούρου είναι πριγκίπισσα, αφού «όλοι όσοι έχουμε ευθύνες τις αναλαμβάνουμε και πρέπει να πληρώσει και αυτή τις ευθύνες της, αν έχει».
Στην επισήμανση ότι η κα Δούρου κατηγορεί τις προηγούμενες διοικήσεις, ο πρώην υπουργός παρατήρησε ότι οι προηγούμενοι της έδωσαν, τρία χρόνια πριν, όταν δηλαδή ορκίστηκε, τελειωμένες μελέτες και τις χρηματοδοτήσεις.
Αναφερόμενος δε στον ισχυρισμό της κας Δούρου ότι την εμπόδισε ο δασάρχης, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι, αν ο δασάρχης ενοχλεί, η περιφερειάρχης «πρέπει να του δώσει μια κλωτσιά και αυτός να εξαφανιστεί και να μπει ένας που δε θα ενοχλεί».

Ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς και η ψήφος του στη Νέα Δημοκρατία
Σε ερώτηση που του έγινε για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο πρώην υπουργός του ευχήθηκε επιτυχία, αν και, όπως είπε, λυπάται που δε λύθηκαν μερικά από τα θέματα τα οποία πρέπει να ξεκαθαριστούν, όπως αυτά των συμμαχιών και του εκλογικού συστήματος, ώστε «να ξέρουμε κι εμείς που είμαστε απέξω ως απλοί πολίτες τι θα κάνουμε».
Μιλώντας προσωπικά ανέφερε ότι πλέον δεν ανήκει σε αυτό το χώρο και θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, όπως έκανε και τις δύο προηγούμενες φορές. Κι αυτό, γιατί, όπως δήλωσε κλείνοντας, η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει βήματα και «δεν είναι πλέον ο παλιός της εαυτός». 

 
Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου, «Το γλωσσάριο της κωλοτούμπας»

Το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και οι Εκδόσεις Πατάκη, με αφορμή την παρουσίαση στην Καλαμάτα του βιβλίου του Θεόδωρου Πάγκαλου «Το γλωσσάριο της κωλοτούμπας»,  χθες στις 6.00 το απόγευμα, στο Βaba Υaga, έδωσαν τη δυνατότητα στο συγγραφέα να επικοινωνήσει με τους πολίτες της Καλαμάτας παρουσία  του Καλαματιανού δικηγόρου Αντώνη Γιαννακόπουλου, ο οποίος συνομίλησε με τον πρώην υπουργό και συντόνισε τη συζήτηση.
 «Από τους «Αµερικάνους» και την «αξιολόγηση» µέχρι τον «Παπαδήµο» και τη «Χούντα», οι λέξεις δίνουν την ευκαιρία στον Θεόδωρο Πάγκαλο να αποκαλύψει τους τρόπους µε τους οποίους επιχειρείται «η δηµιουργία και επιβολή µιας εθνικοσοσιαλιστικής, κυρίαρχης ιδεολογίας που υιοθετεί και προβάλλει ό,τι πιο σάπιο και αναχρονιστικό υπάρχει στους ιδεολογικούς σκουπιδοτενεκέδες αυτής της χώρας». Σκοπός του, όπως αναφέρει στον πρόλογο, ο κ. Πάγκαλος είναι «να ξεκαθαριστεί το έδαφος γύρω από µια σειρά εννοιών που χρησιµοποιούν ασύστολα οι τυχάρπαστοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να κυριαρχούν στο µυαλό των πολιτών».