Ιστορίες καθημερινής τρέλας

Ιστορίες καθημερινής τρέλας

Πριν από τρεις ημέρες στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ένας ηλικιωμένος κύριος προσήλθε προκειμένου να γίνει αλλαγή στον καθετήρα του. Έτσι όπως ρήμαξαν τα Κέντρα Υγείας, δεν υπάρχει άλλη λύση, ακόμα και για τις πιο απλές ιατρικές εξετάσεις.
Ουρολόγος δεν υπήρχε και ανέλαβαν δύο βαρύθυμοι γιατροί να εξετάσουν το πρόβλημα. Κουρασμένοι από τη δουλειά; Μπορεί. Σε καμία περίπτωση, όμως, δε δικαιολογείται το ύφος τους. Δεν περιπαίζουν τους ασθενείς. Οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους και τέλος. Ανεπίτρεπτη ενέργεια για υποτίθεται λειτουργούς της υγείας. Και έπειτα απ’ όλα αυτά δεν εξυπηρέτησαν και τον ασθενή.
Φεύγουμε από το Γενικό Νοσοκομείο και πάμε στις διοικητικές υπηρεσίες του πρώην ΙΚΑ, στη Φιλελλήνων στον πρώτο όροφο. Πολίτης περιμένει να εξυπηρετηθεί, αλλά οι δύο εργαζόμενες έχουν πιάσει ψιλή κουβέντα για τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Αδιάφορες για αυτόν που περίμενε στον γκισέ να εξυπηρετηθεί. Έπειτα από κάποια λεπτά αντιλαμβάνονται την παρουσία του. Τον ρωτούν τι θέλει. Ο πολίτης με όση δόση χιούμορ του είχε απομείνει τους επισημαίνει ότι είναι ο  “φούρναρης που πήγαν τα γλυκά και τους εξηγεί ότι από την πολλή κουβέντα, κάηκαν”!
Α.Π.