ΚΛΗΜΗΣ: Η εταιρεία που παράγει, η εταιρεία που αντιστέκεται

ΚΛΗΜΗΣ: Η εταιρεία που παράγει, η εταιρεία που αντιστέκεται

Η εταιρεία ΚΛΗΜΗΣ θα πρέπει να είναι από τις πλέον πολυβραβευμένες μεσσηνιακές εταιρείες, ίσως και σε πανελλαδικό επίπεδο. Προχθές, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στα Greek Exports Awards 2017, κέρδισε για μία ακόμα φορά την αναγνώριση που της ανήκει, απότοκο αποτέλεσμα της ποιότητας των προϊόντων που παράγει.
Για 6η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργάνωσαν τα εξαγωγικά βραβεία Greek Exports Awards, προχθές, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace και Thalasso, προκειμένου να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας. Μάλιστα, ο Μεσσήνιος Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην τελετή απoνομής.
  
Ποια είναι η εταιρεία 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα που διαθέτει η εταιρεία, ξεκίνησε πριν από 49 χρόνια. Στόχος της ήταν πάντα να προσφέρει στην αγορά μεγάλη ποικιλία οικονομικών και ποιοτικών προϊόντων με εφαρμογή στο χώρο της δόμησης. Χρόνο με το χρόνο η γκάμα των προϊόντων της και των ειδών που εμπορευόταν εμπλουτίστηκε, με αποτέλεσμα σήμερα να διαθέτει πληθώρα υλικών, ανάλογα με τις απαιτήσεις των καιρών.
Η ΒΑΣ. & ΑΙΚ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΟΕ με το διακριτικό τίτλο “ΚΛΗΜΗΣ” είναι οικογενειακή επιχείρηση που εδρεύει στη Καλαμάτα από το 1968.
Δραστηριοποιείται με τη παραγωγή ασβέστη και το εμπόριο οικοδομικών υλικών, ενώ από το 1992 έχει επιδοθεί στην παραγωγή και διάθεση ενός πρωτοποριακού προϊόντος για ψήσιμο(barbecue), το πυρηνοκάρβουνο καθώς και άλλων προϊόντων θέρμανσης από το κουκούτσι(πυρήνα) της ελιάς.
Ιδρυτής της εταιρίας και εμπνευστής της ιδέας του πυρηνοκάρβουνου ήταν ο κ. Κλήμης Κλημεντίδης (1912-1999), πρόσφυγας στη Μεσσηνία από τη Νικομήδεια της Κωνσταντινούπολης, οι διάδοχοι του οποίου συνεχίζουν μέχρι σήμερα με επιτυχία το έργο του.
Εκτός από το πυρηνοκάρβουνο, στο εργοστάσιο, μετά από επεξεργασία της ασβεστόπετρας, παράγονται σκόνη άσβεστου (γεωργικός ασβέστης), που χρησιμοποιείται στη λίπανση και την απολύμανση καλλιεργούμενων περιοχών, κτηνοτροφικών μονάδων και λημμάτων ελαιοτριβείων καθώς και ασβεστοπολτός που διατίθεται στις οικοδομές.
Τέλος, εκτός από τα είδη παραγωγής η εταιρία εμπορεύεται μεγάλη ποικιλία οικοδομικών υλικών που διατίθενται τόσο για χονδρική όσο και λιανική πώληση σε διάφορες συσκευασίες.
“Οι προσπάθειες μας για βελτίωση και παρακολούθηση των αλλαγών στο χώρο μας είναι συνεχείς, με στόχο πάντα την παροχή ποιοτικών προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές.
Με βάση τις αρχές που μας διέπουν, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, επαγγελματισμό και αγάπη για τη δουλειά που κάνουμε επιδιώκουμε πάντα την άμεση εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των πελατών μας”. Αυτό είναι το μότο της εταιρείας, με αυτό θα συνεχίσει κι έτσι θα κερδίζει την ελληνική και διεθνή αναγνώριση.
Είναι αλήθεια ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια λειτουργούν μέσα σε ένα ιδιαίτερα ασφυκτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από τη δραστική μείωση της κατανάλωσης σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομίας και την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες
Πρόκειται για τον «φάρο» της επιχειρηματικότητας που δείχνει τον δρόμο της καταξίωσης και σε άλλες εταιρείες και βγάζει στον αφρό την κρυφή δυναμική των μάνατζερ και του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη