Παρά την έξαρση της ιλαράς, γονείς αρνήθηκαν τον εμβολιασμό παιδιών τους

Παρά την έξαρση της ιλαράς, γονείς αρνήθηκαν τον εμβολιασμό παιδιών τους

Ακόμα και τώρα που η επιδημία της ιλαράς βρίσκεται σε έξαρση και παρά τις ανακοινώσεις και τις προτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ και των δομών υγείας, γονείς αρνούνται τον εμβολιασμό των παιδιών τους.
Όχι ένα, αλλά πέντε τέτοια περιστατικά αντιμετώπισαν οι επόπτες υγείας Μεσσηνίας που επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες το σχολείο στα Αρφαρά για τον εμβολιασμό μαθητών.
Στο μεταξύ, είναι καλά στην υγεία του και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και ο 48χρονος που είχε νοσήσει από ιλαρά.
 
Αρνήθηκαν
Τις προηγούμενες ημέρες από τη Διεύθυνση Υγείας επόπτες επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών, προκειμένου να γίνει εμβολιασμός μαθητών για την ιλαρά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ελέγχθηκαν περίπου 100 βιβλιάρια και η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών ήταν εμβολιασμένα.
Χρειάσθηκε να κάνουν εμβόλια σε πέντε μαθητές, ενώ δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν και αρκετά τσιγγανάκια που εκείνη τη στιγμή δε βρίσκονταν στο σχολείο για να μπορέσουν να ελέγξουν τα βιβλιάριά τους.
Εκείνο, πάντως, που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι έπειτα από επικοινωνία των εκπαιδευτικών οι γονείς περίπου πέντε μαθητών αρνήθηκαν να γίνει εμβόλιο στο παιδί τους!
Αυτό προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για το ποσοστό εμβολιασμού των παιδιών, ενώ την ίδια στιγμή στην Ιταλία οι γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους κινδυνεύουν με χρηματικό πρόστιμο, ακόμα και με αφαίρεση της επιμέλειας.
 
Εξιτήριο στον 48χρονο
Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς, ο 48χρονος που νοσηλευόταν από τις 11 Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει αναρρώσει πλήρως και ήδη την Τετάρτη πήρε εξιτήριο.
Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος είναι στενός συγγενής της 45χρονης γυναίκας που νοσηλεύθηκε πρώτη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με ιλαρά.
Η 45χρονη γυναίκα νόσησε τον προηγούμενο μήνα και νοσηλεύθηκε αρκετές ημέρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. 

Της Βίκυς Βετουλάκη