Παραχώρηση στο Δήμο Μεσσήνης 18 στρεμμάτων νότια του σταθμού του ΟΣΕ


Τσώνης: «Σύντομα στις ράγες το Καλαμάτα – Μεσσήνη»
 
Ευχάριστες ειδήσεις είχε να ανακοινώσει ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη διανομή τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Όπως έκανε γνωστό, οι κόποι δύο ετών και οι επισκέψεις στα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών «καρποφόρησαν», καθώς ύστερα από συνάντηση που είχε την Τετάρτη στην Αθήνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ, Αθανάσιο Σχίζα, του γνωστοποιήθηκε ότι παραχωρούνται στο Δήμο Μεσσήνης για 100 χρόνια 18 στρέμματα νοτίως του σταθμού του ΟΣΕ στη  Μεσσήνη.
Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι η έκταση αυτή προσδιορίζεται για τη δημιουργία κολυμβητηρίου, καθώς και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων. Σημείωσε, δε, ότι στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται στη Μεσσήνη ο κ. Σχίζας, ενώ θα υπογραφεί και επίσημα η σύμβαση παραχώρησης. Αναφορικά με το ποιος θα έχει την αρμοδιότητα για τα κτήρια, σχολίασε ότι δε διευκρινίστηκε καθώς αυτή την ώρα τα έχει ενοικιάσει ο ΟΣΕ.
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι γίνεται με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, ο κ. Τσώνης, αφού έκανε γνωστό ότι είχε δύο ώρες συζήτησης επ’ αυτού του θέματος στην Αθήνα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει η γραμμή Καλαμάτα – Μεσσήνη, ενώ πρόσθεσε ότι όσο είναι δήμαρχος, θα προσπαθήσει να υλοποιήσει και το «όνειρό» του για σιδηροδρομική σύνδεση στη γραμμή Καλαμάτα – Μεσσήνη – Μπούκα. Σχολίασε, δε, ότι όσοι αντιμετώπισαν το θέμα κάποτε «ειρωνικά», θα βρεθούν σε θέση να το δουν και ως πραγματικότητα.
 
Του Κώστα Γαζούλη