«Σαρωτικές» αλλαγές θα ανακοινώσει στις 27 Δεκεμβρίου στη Μεσσήνη ο Γιώργος Τσώνης

«Σαρωτικές» αλλαγές θα ανακοινώσει στις 27 Δεκεμβρίου στη Μεσσήνη ο Γιώργος Τσώνης

Στα χέρια του οι παραιτήσεις των αντιδημάρχων – Δεκτή η παραίτηση του Χρήστου Χριστόπουλου που επικαλείται λόγους αξιοπρέπειας

Τις παραιτήσεις όλων των ειδικών συνεργατών και των αντιδημάρχων του Δήμου Μεσσήνης ζήτησε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης σε πρόσφατη συνεδρίαση της «εικοσάδας» της δημοτικής του ομάδας. Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στο «Θάρρος» έχει δεσμευτεί απέναντι στο λαό της Μεσσήνης ότι θα δοκιμάσει και θα αξιοποιήσει όλα τα στελέχη του.
Για το λόγο αυτό ζήτησε τις παραιτήσεις τόσο των αντιδημάρχων όσο και των ειδικών συνεργατών του δήμου. Μάλιστα πρόσθεσε, ότι τις είχε στα χέρια του όλες από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ο Χρήστος Χριστόπουλος πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας και αθλητισμού, του παρέδωσε γραπτώς την παραίτηση του χθες Τετάρτη , την οποία και έκανε δεκτή.
Ο κ. Τσώνης επίσης σημείωσε, ότι δεν έχει αποφασίσει ποιες θα κάνει δεκτές αλλά στις 27 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσεις τις αποφάσεις του καθώς και τους νέους αντιδημάρχους και ειδικούς συνεργάτες, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του προς τους πολίτες της Μεσσήνης.
Διέψευσε πάντως κατηγορηματικά ότι υπάρχει πρόβλημα στη δημοτική του ομάδα.
Ερωτώμενος για το γεγονός ότι ο κ. Χριστόπουλος επικαλείται λόγους αξιοπρέπειας, ο κ. Τσώνης σχολίασε ότι σε κάθε συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας ο καθένας είναι ελεύθερος δημοκρατικά να εκφέρει τις απόψεις του και οι αποφάσεις όλων είναι σεβαστές.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε και με τον κ. Χριστόπουλο ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε την παραίτηση του γραπτώς χθες Τετάρτη για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας, ωστόσο δε θέλησε να προσθέσει για την ώρα τίποτα παραπάνω.
Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις του Χρήστου Χριστόπουλου και του Γιώργου Τσώνης είχαν «δοκιμαστεί» από την περίοδο που ο πρώτος βρισκόταν στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξαν εντάσεις μεταξύ τους. Κατά τις περυσινές «δημαιρεσίες» ο κ. Χριστόπουλος αντικαταστάθηκε στο προεδρείο του Δ.Σ. από τον κ. Κοτταρίδη και ανέλαβε την αντιδημαρχία για θέματα παιδείας και αθλητισμού.
Όπως φαίνεται όμως το «ραγισμένο γυαλί» στις σχέσεις των δυο ανδρών δεν κόλλησε ποτέ.
Αναφορικά με φήμες περί διαφωνίας του κ. Ξαρχάκου, που αποτελεί και άμεσο συνεργάτη του Δημάρχου επωμισμένος με σημαντικές αρμοδιότητες του Δήμου, ο κ. Ξαρχάκος τόνισε στο «Θάρρος» ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ζήτημα στις σχέσεις του με τον Δήμαρχο, ο οποίος τον τιμά με την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο του.
Πρόσθεσε δε, πως έθεσε και ο ίδιος την παραίτηση του στη διάθεση του Δημάρχου όπως ζητήθηκε απ’ όλους τους αντιδημάρχους για να τον διευκολύνουν στο έργο του, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι όλη η δημοτική ομάδα και ο ίδιος ο επικεφαλής και δήμαρχος Γ. Τσώνης είναι ενήμεροι εδώ και καιρό για την πρόθεση του μετά το πέρας της τετραετίας να αποχωρήσει, όχι γιατί υπάρχει θέμα διαφωνίας, αλλά γιατί δεν σκοπεύει να «πεθάνει» στην αυτοδιοίκηση και πρέπει να δοκιμάζονται και πιο νέα στελέχη.
Με όλα τα παραπάνω αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον ο «ανασχηματισμός» και οι «σαρωτικές» αλλαγές που θα ανακοινώσει ο Γιώργος Τσώνης στις 27 Δεκεμβρίου όπου και θα διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι διαφωνούντες εκτός του Χρήστου Χριστόπουλου.

Του Κώστα Γαζούλη