Τραγελαφικές ιστορίες… ακατάσχετων λογαριασμών

Τραγελαφικές ιστορίες… ακατάσχετων λογαριασμών

Πως μητέρα ανήλικων παιδιών, έχασε τη σύνταξη χηρείας του μήνα
 
Δεν πρόλαβε καλά καλά να χαρεί μια γυναίκα με δύο ανήλικα παιδιά, η οποία έχει χάσει τον άντρα της, όταν είδε σε έναν από τους κοινούς λογαριασμούς που είχε με το μακαρίτη σύζυγό της, ο οποίος είχε μπλοκαρισθεί λόγω χρεών, να απελευθερώνεται ένα μικρό ποσό.
Ήταν σα δώρο για την οικογένειά της και φρόντισε να καλύψει με αυτό το ποσό ορισμένες από τις ανάγκες τους, όπως την προμήθεια πετρελαίου. Σύντομα όμως διαπίστωσε ότι ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος, καθώς είδε στο λογαριασμό που λαμβάνει τη σύνταξη χηρείας που είναι και το μόνο έσοδο της οικογένειας, να εμφανίζεται χρέος με το ποσό που είχε ξεμπλοκαρισθεί και ας έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος!
 
Από τη χαρά…
Όπως μας περιέγραψε η κα Μαρία, με το σύζυγο της που έχει φύγει από τη ζωή, είχαν έναν κοινό λογαριασμό, ο οποίος μπλοκαρίσθηκε λόγω οφειλών που υπήρχαν προς το Δημόσιο.
Μετά το θάνατό του από το ασφαλιστικό ταμείο της ζητήθηκαν και άνοιξε 3 τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της σύνταξης χηρείας, τους οποίους μάλιστα έχει δηλώσει και ως ακατάσχετους.
Πρόσφατα, στον κοινό λογαριασμό που είχε με το σύζυγό της και είχε μπλοκαρισθεί, είδε να έχει ξεμπλοκαρισθεί το ποσό των 785 ευρώ.
 
… στη λύπη!
Η γυναίκα χρησιμοποίησε το ποσό αυτό για ανάγκες της οικογένειας της και έκπληκτη διαπίστωσε μετά, ότι στο λογαριασμό που λαμβάνει τη σύνταξη και πριν ακόμα αυτή καταβληθεί, φαίνεται ότι χρωστάει το ποσό των 850 ευρώ.
Απευθυνόμενη στην αρμόδια εφορία, την ενημέρωσαν ότι πρόκειται για τα χρήματα από τον κοινό λογαριασμό και πως δεν έπρεπε να τα χρησιμοποιήσει ακόμα κι αν ελευθερώθηκαν, διότι… πρόλαβε το ΣΔΟΕ που ετοιμαζόταν να τα πάρει.
Έτσι, τώρα θα τα πάρει από τη σύνταξη, ακόμα κι αν υποτίθεται πως δεν κατάσχεται, καθώς είναι το μοναδικό έσοδο της οικογένειας.
Η γυναίκα εννοείται πως άκρη δεν έβγαλε και η σύνταξη του μηνός κατασχέθηκε, ενώ αυτά τα χρήματα δεν έφτασαν και έμεινε και υπόλοιπο να πάρουν από την επόμενη σύνταξη…

Της Βίκυς Βετουλάκη