Όλγα Κεφαλογιάννη: «Να προτάξουμε ένα νέο πατριωτισμό ως ασπίδα στα ρεύματα λαϊκισμού»


«Άρωμα» γυναίκας στην εκδήλωση της Ν.Δ.  – Πλήθος κόσμου και … «ηχηρές» απουσίες
  
 
Παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και με … «ηχηρές» απουσίες πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας με βασική ομιλήτρια την πρώην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Στην εκδήλωση δεν παρέστη, όπως ήταν προγραμματισμένο αρχικά, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω της σοβαρής περιπέτειας της υγείας του αδερφού του Αλέξανδρου. Ωστόσο, παρούσα ήταν η σύζυγός του, Γεωργία, η οποία συνόδεψε την Όλγα Κεφαλογιάννη στην επίσκεψη τόσο στο μητροπολίτη Μεσσηνίας όσο και στο Μουσείο Φορεσιάς του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας που προηγήθηκαν της εκδήλωσης. Απών από την εκδήλωση ήταν και ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος (το «παρών» έδωσε ο διευθυντής του γραφείου του, κ. Κουρής), ενώ η απουσία που σχολιάστηκε περισσότερο από τους παρευρισκομένους ήταν αυτή του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
 
Νατάσα Κυριακοπούλου: «Από το κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη περάσαμε στο ξύλο από τα ματ σε κάθε ιδιοκτήτη»
 
Την πρώην υπουργό Τουρισμού προσφώνησε στο βήμα η Νατάσα Κυριακοπούλου, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας. Αφού εξήρε το έργο της στο υπουργείο Τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι απέδειξε περίτρανα ότι οι «γυναίκες και ξέρουν και μπορούν να τα καταφέρουν», άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού.
Αρχικά η κα Κυριακοπούλου επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή τους πλειστηριασμούς, σχολιάζοντας καυστικά πως από το «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» βρεθήκαμε στο «Ξύλο από τα ΜΑΤ σε κάθε ιδιοκτήτη». Στη συνέχεια άσκησε κριτική στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία κατηγορώντας τους για απραξία, σημειώνοντας τα έργα που έχουν «βαλτώσει» όπως τα Καλαμάτα – Ριζόμυλος και Καλό Νερό – Τσακώνα, ενώ πρόσθεσε ότι όσα έργα κατάφεραν και παρέδωσαν επί ημερών τους, αυτά είχαν ολοκληρωθεί σε βαθμό 95% από την προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Περιμετρικό της Καλαμάτας και το Φράγμα των Φιλιατρών.
Κλείνοντας, και πριν καλέσει την Όλγα Κεφαλογιάννη στο βήμα, η κα Κυριακοπούλου αναφέρθηκε και στα σπουδαία έργα που υλοποίησε η κυβέρνηση Σαμαρά στο θέμα του πολιτισμού, δίνοντας «πάσα» και στο θέμα της εκδήλωσης που ήταν «Ο Πολιτισμός ως μοχλός ανάπτυξης της περιφέρειας»
 
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Τιμή μου η συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά – Πολιτική αλλαγή τώρα για το μέλλον των παιδιών μας»
 
Σημειώνοντας τη χαρά της που βρίσκεται στη Μεσσηνία, περιοχή που βρίσκεται πάντα στην «πρώτη γραμμή» των αγώνων της παράταξης, ξεκίνησε την ομιλία της η πρώην υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη. Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι διπλή η χαρά της, καθώς η Μεσσηνία αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για την ίδια η εμπιστοσύνη που της έδειξε και η συνεργασία που είχαν στην κυβέρνηση υπό την καθοδήγησή του, καταφέρνοντας να φέρουν την Ελλάδα ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση, παρά τις «λυσσαλέες» αντιδράσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν.
Πρόσθεσε δε, ότι όλοι οι Μεσσήνιοι, και όχι μόνο, θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για την προσπάθεια που κατέβαλε για τη χώρα ο Αντώνης Σαμαράς.
Στη συνέχεια η κα Κεφαλογιάννη άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ότι έφερε ένα 3ο αχρείαστο μνημόνιο της αριστεράς και της αυταπάτης, χρεώνοντας τη χώρα με 100 δισ. επιπλέον. Κριτική άσκησε και για ζητήματα πολιτισμού, θέμα που αφορούσε στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε 3 χρόνια έχει αλλάξει 3 υπουργούς Πολιτισμού, δείγμα του πόσο τον υπολογίζει… Η κα Κεφαλογιάννη έκανε αναφορά και στα σημαντικά έργα ανάπτυξης στη Μεσσηνία, στον τομέα του Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά σημειώνοντας ότι δόθηκαν συνολικά 31 εκ. ευρώ που διαχειρίστηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το υπουργείο Πολιτισμού.
Κλείνοντας την ομιλία της και εν όψει του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας το προσεχές Σαββατοκύριακο, έστειλε μήνυμα πολιτικής αλλαγής, καθώς τόνισε ότι όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία υπονομεύεται το μέλλον της χώρας και της νέας γενιάς. Ζήτησε, δε, «συστράτευση» όλων δίπλα στον αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανατροπή αυτής της πορείας προς την καταστροφή που μας οδηγεί η κυβέρνηση. Τέλος, υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο πατριωτισμό, ο οποίος θα αποτελέσει ασπίδα στα ρεύματα λαϊκισμού που σαρώνουν όλη την Ευρώπη. 
Το «παρών» στη γεμάτη από εκατοντάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας αίθουσα του ξενοδοχείου “Elite” έδωσαν, εκτός των άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Τριφυλίας και Πύλου, Παναγιώτης Κατσίβελας και Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής  Μίλτος Χρυσομάλλης, οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες εκλογές Μαρία Οικονομάκου και Αντωνία Μπούζα, οι πιθανοί υποψήφιοι στο επόμενο, Πάνος Χαλβατσιώτης και Πιπίνα Κουμάντου, καθώς και πλήθος αντιδημάρχων και άλλων αυτοδιοικητικών παραγόντων.
 
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας