48χρονος άνδρας το δεύτερο κρούσμα ιλαράς στο νοσοκομείο της Καλαμάτας


Ενώ νοσηλεύεται από τις 11 του μήνα, επιβεβαιώθηκε μόλις χθες στη διεύθυνση υγείας
 
 Δηλώθηκε τελικά και επίσημα χθες από την αρμόδια κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας το δεύτερο κρούσμα ιλαράς  στη Μεσσηνία. Πρόκειται για 48χρονο άντρα που νοσηλεύεται με συμπτώματα ιλαράς από τις 11 Δεκεμβρίου και οι πληροφορίες για την εξέλιξη της υγείας του είναι πολύ καλές.
 
Επικίνδυνη δυσλειτουργία
Ο συγκεκριμένος είναι στενός συγγενής της 45χρονης γυναίκας που νοσηλεύθηκε πρώτη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με ιλαρά.
Αξιοπερίεργο παραμένει ακόμα για ποιον λόγο το νοσοκομείο, όπως έχει υποχρέωση, δεν ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες Αρχές γι’ αυτά τα δύο περιστατικά και το έκανε μόνο τις τελευταίες ημέρες. Προφανώς δεν τίθεται θέμα σκόπιμης απόκρυψης των δύο περιστατικών, καθώς κάτι τέτοιο δε θα είχε κάποιο νόημα. Ωστόσο, μιας τέτοιας μορφής δυσλειτουργία σε περίοδο έξαρσης μιας επιδημίας, όπως αυτής φέτος, θα μπορούσε να αποδειχτεί πολύ επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.
 
Καλά η γυναίκα
Η 45χρονη γυναίκα νόσησε τον προηγούμενο μήνα και νοσηλεύθηκε αρκετές ημέρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ακόμα κι όταν επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά το κρούσμα ιλαράς, δεν υπήρξαν οι σχετικές ενημερώσεις από πλευράς νοσοκομείου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα επεισόδια αγνοούσε ακόμα και το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ, που κάνει τις καταγραφές και  εκδίδει συνεχώς ανακοινώσεις, εφιστώντας την προσοχή και στους επαγγελματίες υγείας.
Η γυναίκα έλαβε κανονικά εξιτήριο από το νοσοκομείο, όμως σε ελάχιστο διάστημα παρουσίασε συμπτώματα και ο 48χρονος συγγενής της, ο οποίος και νοσηλεύεται από την προηγούμενη εβδομάδα, με επιβεβαιωμένο εργαστηριακά το ότι έχει νοσήσει από ιλαρά.
Δυστυχώς, σε επίπεδο Ελλάδας τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ η επόμενη περίοδος θεωρείται κρίσιμη για την εκδήλωση κρουσμάτων ιλαράς, καθώς εμφανίζονται κυρίως στο τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη