Στον εισαγγελέα ο 56χρονος γιατρός που συνελήφθη στο κέντρο της Καλαμάτας

Στον εισαγγελέα ο 56χρονος γιατρός που συνελήφθη στο κέντρο της Καλαμάτας

Η περίεργη συμπεριφορά του γιατρού του ΠΕΔΥ οδήγησε το φαρμακοποιό στην Αστυνομία
 
Η δημοσιότητα που υπήρχε γύρω από το όνομά του ήταν αυτή που είχε οδηγήσει τον 56χρονο ωτορινολαρυγγολόγο από την Τρίπολη σε φαρμακεία της Καλαμάτας, προκειμένου να προμηθεύεται φάρμακα που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, μάλιστα, ήταν η αιτία που εδώ και χρόνια του έχει απαγορευθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ επειδή ο 56χρονος, που υπηρετεί στο ΠΕΔΥ της Τρίπολης, συνέχιζε να γράφει χειρόγραφα συνταγές, είχε σταλεί έγγραφο με τα στοιχεία του σε όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Ελλάδας, ώστε να μην εκτελούν συνταγές του.
 
Τα ταξίδια στην Καλαμάτα και πώς έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας
Αφού, λοιπόν, ήταν αδύνατον για το γιατρό να προμηθεύεται φάρμακα από την Τρίπολη, αναγκαζόταν να έρχεται στην Καλαμάτα, όπου ήλπιζε ότι δε θα γίνουν αντιληπτές οι παρατυπίες στις συνταγές και θα λάμβανε όσα ήθελε. Έτσι, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από την έρευνα της Αστυνομίας, ο 56χρονος από τις 30 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη κατάφερε να εκτελέσει 13 συνταγές σε φαρμακείο του Ασπροχώματος, απ’ όπου και προμηθεύτηκε πλήθος δισκίων που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Όμως, την Τετάρτη έμελλε να είναι η τελευταία φορά για τον 56χρονο γιατρό, αφού μετά το Ασπρόχωμα προσπάθησε να πάει και σε άλλα φαρμακεία στο κέντρο της Καλαμάτας. Ωστόσο, και στα δύο έγινε αντιληπτός, αφού υπήρχαν ασάφειες στις συνταγές που προσκόμισε. Έτσι, ο δεύτερος φαρμακοποιός αποφάσισε να καλέσει την Αστυνομία και λίγα λεπτά αργότερα άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν τον 56χρονο, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.
Μετά τον έλεγχο, δε, που έγινε στο όχημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-90 ναρκωτικά δισκία
-πλαστή ιατρική συνταγή
-δύο σύριγγες
-4 συνταγολόγια
-φαρμακευτικό σκεύασμα (φιαλίδιο υδροχλωρικής πεθιδίνης)
-μία σφραγίδα. 
Επιπρόσθετα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν σφραγίδες διαφόρων τύπων, 13 βιβλιάρια συνταγών, πλήθος αποκομμάτων ιατρικών συνταγών, τρία φαρμακευτικά σκευάσματα και ένας εκτυπωτής.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος.
Π.Μπ.