Γ. Τσώνης: «Τα παιδιά πρέπει να είναι στο σχολείο – Σταματήστε τα πολιτικά παιχνίδια και τις ψευτομαγκιές στην πλάτη των μαθητών»


«Όλοι οι μαθητές από το Νηπιαγωγείο μέχρι το
Λύκειο αντιμετωπίζονται το ίδιο στη Μεσσήνη»
 
 
Συνέντευξη Τύπου για το θέμα που έχει ανακύψει και κρατά κλειστό το συγκρότημα των Γενικών Λυκείων Μεσσήνης, που τελούν υπό κατάληψη, παραχώρησε χθες το πρωί ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.
Ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι ο Δήμος κλήθηκε να δώσει λύση σ’ ένα πρόβλημα που «ταλανίζει» την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής από το 2011. Υπογράμμισε ότι η απόφαση που πήρε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, για την ανακατανομή των αιθουσών και η εκτέλεση αυτής μέσα στις ημέρες των εορτών, βασίστηκαν στην ομόφωνη εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, που ελήφθη και με εισήγηση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας κ. Σταματόπουλου. Πρόσθεσε ότι, όταν διαπίστωσε ότι υπάρχουν αντιδράσεις πάνω σ’ αυτή την απόφαση και την υλοποίησή της, αμέσως κάλεσε τον υφυπουργό Παιδείας και την ίδια ημέρα βρέθηκαν στη Μεσσήνη τόσο ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για όλη την Ελλάδα, ο κ. Κωνσταντάτος, όσο και ο διευθυντής Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης κ. Μουστάκας. Σημείωσε, επίσης, ότι ήταν διατεθειμένος ακόμα και να ανακαλέσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να επωμιστεί το όποιο κόστος. Τελικά, ενημερώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου ότι βρέθηκε συμβιβαστική λύση πάνω στην πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, η οποία τροποποιήθηκε σε μικρό βαθμό από τους απεσταλμένους του υπουργείου, παρουσία τόσο του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του κ. Σταματόπουλου όσο και του περιφερειακού διευθυντή κ. Πετρόπουλου και των δύο διευθυντών των σχολείων, του κ. Γεωργιόπουλου και του κ. Δρακόπουλου.
Μάλιστα, ο Δήμος διέθεσε εργάτες, οι οποίοι δούλεψαν ακόμα και ανήμερα των Φώτων, ώστε να λειτουργήσουν και τα δύο σχολεία απρόσκοπτα με την επανέναρξη των μαθημάτων.
Ο Γιώργος Τσώνης ζήτησε να σταματήσει και η «παραπληροφόρηση» όσων αφήνουν αιχμές ότι ο Δήμος ευθύνεται γι’ αυτή την κατάσταση, ενώ κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τόνισε, δε, πως ο Δήμος Μεσσήνης αντιμετωπίζει όλους τους μαθητές το ίδιο ανεξαιρέτως, από το Νηπιαγωγείο ως το Λύκειο, και ειδικά για τους μαθητές του ΕΠΑΛ, έχει ως προτεραιότητά του την κατασκευή νέου κτηρίου μέσω ΣΔΙΤ, που προηγήθηκε από αρκετά άλλα έργα…
«Ο Δήμος Μεσσήνης ανοίγει σχολεία, δεν κλείνει όπως λένε» υπογράμμισε!
Στη συνέχεια άφησε αιχμές για πολιτικά παιχνίδια και ψευτομαγκιές στην πλάτη των μαθητών! Απηύθυνε έκκληση δε, προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να λύσουν το θέμα άμεσα και οι μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίες, δεσμευόμενος παράλληλα ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός πάντα σε ό,τι χρειαστούν.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας, Νίκος Χονδρός, ζήτησε να σταματήσει η παραπληροφόρηση πάνω στο θέμα και οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Παράλληλα, επισήμανε ότι το θέμα είναι εκπαιδευτικό και ο Δήμος αυτό που οφείλει να κάνει είναι να υλοποιεί τις εισηγήσεις των ανθρώπων που γνωρίζουν το θέμα καλύτερα και δη των εκπαιδευτικών που απαρτίζουν τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.
 
Του Κώστα Γαζούλη