Δε θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο τα δικαστήρια

Δε θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο τα δικαστήρια

Θα υπολειτουργήσουν και πιθανότατα δε θα λειτουργήσουν αύριο τα δικαστήρια και στην Καλαμάτα, λόγω της στάσης εργασίας, που είχε κηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου.
Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και σε αυτή συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Παράλληλα, στάση εργασίας έχει προκηρύξει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Ειδικότερα έχει  αποφασισθεί η αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις συνεδριάσεις των Δικαστηρίων (πολιτικών και ποινικών) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση το οποίο πλήττει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη. 
Οι δικαστές και οι Εισαγγελείς θα κάνουν στάση εργασίας αύριο από τις 9.00 έως τις 11.00 το πρωί. Η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, στη διαμαρτυρία της για το πολυνομοσχέδιο αναφέρεται στα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων στον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή που 50%+1, στους πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, στο υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και τις συγχωνεύσεις σχολείων, στην επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000 κ.ά.
Β.Β.