ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ήρθε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά που οι προηγούμενες δεν κατάφεραν


Κάλεσμα στον κόσμο απηύθυνε το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Δημήτρης Οικονομάκος, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τη Δευτέρα στη Βουλή.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το εν λόγω πολυνομοσχέδιο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αντιλαϊκά νομοσχέδια που ξεκίνησαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ για τη σημερινή κυβέρνηση ο κ. Οικονομάκος είπε ότι ήρθε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά και να περάσει μέτρα που οι προηγούμενες δεν μπορούσαν.
Ενδεικτικά, ανέφερε κάποια μέτρα που περιέχει το πολυνομοσχέδιο, όπως, για παράδειγμα, αυτό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Όπως εξήγησε, θα ισχύουν πλέον για χρέη πάνω από 500 προς το Δημόσιο χωρίς καμία προστασία της πρώτης κατοικίας.
Ένα ακόμα μέτρο που περιέχει το πολυνομοσχέδιο είναι αυτό που αλλάζει το καθεστώς των απεργιών, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα.
Επίσης, ο κ. Οικονομάκος ανέφερε το άρθρο 36 που βάζει στο στόχαστρο το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στα νοσοκομεία και τους ΟΤΑ, όπως και τα οικογενειακά επιδόματα, αλλά και εκείνα της Πρόνοιας.
Τέλος, αναφέρθηκε σε μια σειρά φοροαπαλλαγών και ιδιωτικοποιήσεων, που- όπως υποστήριξε- θα βοηθήσουν το μεγάλο κεφάλαιο να βγει από την κρίση. Έτσι, μπροστά σε αυτή την κατάσταση δε φτάνει η οργή και η αγανάκτηση μέσω του υπολογιστή και του καναπέ, καλώντας τον κόσμο να οργανωθεί και να αντεπιτεθεί, προκειμένου να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα στη χώρα.
Ειδικότερα, σήμερα στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί, θα γίνει συγκέντρωση και έπειτα πορεία στους δρόμους της Καλαμάτας, ενώ αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί και τη Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα, στο ίδιο σημείο.
 
Ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο να μιλήσει με τους ανθρώπους του ΚΚΕ
Ένα άλλο ζήτημα που έθιξε ο κ. Οικονομάκος είναι αυτό της διακήρυξης της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια και θα υπάρχει στο φύλλο του «Ριζοσπάστη του Σαββάτου». Όπως είπε, όλες οι κομματικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μια μεγάλη εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, θέλησε να απευθυνθεί μέσω της διακήρυξης σε όσους πέρασαν από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, οι οποίοι πήραν άλλους δρόμους αλλά τώρα βλέπουν ότι υπάρχει αδιέξοδο στην πορεία.
Παράλληλα, ο κ. Οικονομάκος θέλησε να απευθυνθεί και σε όσους πίστεψαν στα «μεγάλα ψεύτικα λόγια» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στη νεολαία, που «έχει φάει τόνους λάσπης αντικομουνισμού για τη ζωή στη Σοβιετική Ένωση, αλλά και τη δράση του ΚΚΕ».
Κλείνοντας παρατήρησε ότι πρόθεση του ΚΚΕ είναι να βρεθεί και με το λαϊκό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς πλέον καταλαβαίνει ότι αυτός ο δρόμος που ακολουθούσαν τα δύο μεγάλα κόμματα δεν αλλάζει, ασχέτως των προσώπων που θα είναι στην ηγεσία τους.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση