Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι Καλαμάτα-Πανηλειακός, έχασε η Πύλος


Όπως συνέβη στο ματς του α’ γύρου στον Πύργο έτσι και σήμερα το παραδοσιακό πελοποννησιακό ντέρμπι Καλαμάτα-Πανηλειακός τελείωσε ισόπαλο χωρίς γκολ.
Η αναμέτρηση που ήταν για την 13η αγωνιστική του 5ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής ξεκίνησε με 23 λεπτά καθυστέρηση, καθώς το λεωφορείο με την ηλειακή αποστολή ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και χρειάστηκε να περιμένουν άλλο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Το αποτέλεσμα αδικεί σε κάποιο βαθμό την τοπική μας ομάδα, η οποία βασιζόμενη σε σύνθεση ανάγκης, κατόρθωσε στο β’ μέρος να δημιουργήσει κάποιες απειλητικές φάσεις, ανάμεσα στις οποίες ένα δοκάρι (κάθετο) σε συρτό σουτ του Ρονκάτο από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής (65’).
Η ισοπαλία δεν άφησε ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες που απομακρύνθηκαν από την κορυφή και τον ακάθεκτο Αστέρα Βλαχιώτη 8 βαθμούς, ενώ αμετάβλητη έμεινε η διαφορά από τον 2ο Αστέρα Αμαλιάδας, που παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Παναρκαδικό.

Η άλλη ομάδα του νομού μας, ο Τσικλητήρας Πύλου, γνώρισε τη 2η συνεχόμενη ήττα του, αυτή τη φορά εντός έδρας, με τον Διαγόρα Βραχνέικων να φεύγει νικητής με 0-2, σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Γ΄ Εθνική -5ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής
Καλαμάτα- Πανηλειακός 0-0
Τσικλητήρας Πύλου- Διαγόρας Βραχνέϊκων 0-2
Αστέρας Αμαλιάδας- Παναρκαδικός 2-2
Αστέρας Βλαχιώτη – ΠΑΟ Βάρδας 4-0
Αχαϊκή- Ζάκυνθος 3-1
Λεωνίδιο- Παλληξουριακός 1-1

Η βαθμολογία
1 Αστέρας Βλαχιώτη 31 25-8
2 Αστέρας Αμαλιάδας 27 27-11
3 Πανηλειακός 23 17-7
4 Καλαμάτα 23 12-3
5 Παναρκαδικός 20 15-11
6 Διαγόρας Βραχνέϊκων 18 18-18
7 ΠΑΟ Βάρδας 17 8-13
8 Τσικλητήρας Πύλου 16 10-10
9 Αχαϊκή 16 12-13
10 Ζάκυνθος 15 16-16
11 Παλληξουριακός 8 8-29
12 Λεωνίδιο 1 4-33

Επόμενη αγωνιστική ( 4/2/2018, 15:00)
Αστέρας Βλαχιώτη- Τσικλητήρας
ΠΑΟ Βάρδας- Καλαμάτα
Πανηλειακός- Ζάκυνθος
Διαγόρας Βραχνέικων- Αστέρας Αμαλιάδας
Παναρκαδικός- Λεωνίδιο
Παλληξουριακός- Αχαϊκή



Σε δύσκολη συγκυρία θα έχει την ευκαιρία ο Πανηλειακός να επισκεφτεί σήμερα την Καλαμάτα για το παραδοσιακό πελοποννησιακό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής με την Μαύρη Θύελλα που έχει άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον στο κυνήγι της πρωτιάς στον 5ο Όμιλο. Η Μαύρη Θύελλα είναι αποδυναμωμένη από παίκτης, έχοντας γυρίσει μόλις χθες διοικητική σελίδα. Αυτό όμως δεν αλλάζει τον στόχο της νίκης και της κατάκτησης του 3πόντου, σε συνέπεια με την ιστορία της ομάδας και τη «βαριά» φανέλα και σε διατήρηση των πρωταγωνιστικών στόχων.
Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και οι φίλαθλοι από την πλευρά τους αναμενεται να κάνουν το δικό τους «χρέος» δίνοντας δυναμικό «παρών» και ενισχύοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν.
Εκτός από τους παικτες που έχουν αποχωρήσει, οι προπονητές Ελβιο Μάνα-Τάκης Δρούγας δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τιμωρημένο Καμινιώτη, ενώ από ίωση ταλαιπωρήθηκαν οι Μερκούρης, Ντενικόλο. Επίσης, οι δύο νεοφερμένοι Αργεντίνοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, όμως εκδόθηκε κανονικά το δελτίο του νεαρού επιθετικού Χρήστου Γκασούκα που προέρχεται από τους νέους του Παναιτωλικού.
 
Πάθος για το 3ποντο στον Τσικλητήρα που υποδέχεται τα Βραχνέικα 
Τον Διαγόρα Βραχνέικων υποδέχεται σήμερα στις 3 μ.μ. στην Πύλο ο Τσικλητήρας στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής και 1ης για τον β’ γύρο της Γ’ Εθνικής. Ο προπονητής Νίκος Κακαλέτρης δεν υπολογίζει στα πλάνα του δύο τιμωρημένους τους Σεντεμέντε και Αμπραχαμιάν, ενώ επιστρέφουν Κόκκαλης και Πήλιος.
Μετά την οριακή ήττα της περασμένης εβδομάδας στη Βάρδα στο στρατόπεδο του μεσσηνιακού συγκροτήματος, υπάρχει αποφασιστικότητα για τη νίκη, που θα διατηρήσει την ομάδα σε τροχιά παραμονής.
 
Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής
Σήμερα 3 μ.μ.
Τσικλητήρας Πύλου-Διαγόρας Βραχνέικων
Καλαμάτα-Πανηλειακός
Αστέρας Αμαλιάδας-Παναρκαδικός
Αστέρας Βλαχιώτη-ΠΑΟ Βάρδας
Αχαϊκη-Ζάκυνθος
Λεωνίδιο-Παλληξουριακός 12 μ.