Μέσα στον Ιανουάριο θα λειτουργούνται από ιδιώτη τα δημοτικά πάρκινγκ της Καλαμάτας

Μέσα στον Ιανουάριο θα λειτουργούνται από ιδιώτη τα δημοτικά πάρκινγκ της Καλαμάτας

Μέχρι 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής,  θα έχει υπογραφεί το συμφωνητικό με την ανάδοχο εταιρεία που προέκυψε από διαγωνισμό, η οποία άμεσα αναλαμβάνει τη λειτουργία των δημοτικών υπαίθριων χώρων στάθμευσης (μόνο την υπηρεσία της λειτουργίας), με προσδοκία βελτίωσης και καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, με τον τρόπο αυτό απελευθερώνεται σημαντικός αριθμός δημοτικών αστυνομικών, που θα διατεθούν για την εποπτεία της ελεγχόμενης στάθμευσης και άλλα αντικείμενα. Πάντως, τονίζεται στην ανακοίνωση, τα τέλη στάθμευσης δεν αυξάνονται.
Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία των χώρων στάθμευσης στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, δυναμικότητας το μεν βόρειο 103 θέσεων στάθμευσης, το δε κεντρικό 328 θέσεων, για 5 χρόνια.
Ο προϋπολογισμός είναι 495.000 ευρώ με το ΦΠΑ και κριτήριο κατακύρωσης αποτελεί η χαμηλότερη προσφορά. Ο ανάδοχος θα λαμβάνει ως αντάλλαγμα το ποσόν της οικονομικής του προσφοράς και εγγυάται στον κύριο του έργου ελάχιστες ετήσιες εισπράξεις 350.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Η συντήρηση των σταθμών θα γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία του αναδόχου.
Ο έλεγχος εισόδου – εξόδου, υπολογισμού της αξίας στάθμευσης και η πληρωμή των τελών θα πραγματοποιούνται μέσω αυτόματου ηλεκτρονικού συστήματος. Κάθε οδηγός θα κατευθύνει ο ίδιος το όχημά του στη θέση στάθμευσης και θα το παραλαμβάνει ο ίδιος από τη θέση όπου το είχε σταθμεύσει, κατά την αναχώρησή του.
Α.Π.